USD 41.10 41.45
  • USD 41.10 41.45
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.43 10.58

У межах грантової угоди України з Японією Волинь отримала трактор і сівалку

Сьогодні 15:43
Дві одиниці агротехніки надійшли у Волинську область від Українського інституту експертизи сортів рослин, які установа отримала завдяки програмі екстреного відновлення між японським агентством міжнародного співробітництва та урядом України.

Про це повідомили у Волинській ОДА.

Директор Волинської філії інституту Володимир Харчук зазначив, що загалом, згідно з грантовою угодою,

Український інститут експертизи сортів рослин отримав 10 тракторів, п’ять селекційних комбайнів та п’ять селекційних сівалок. З них Волині надійшли новий трактор Deutz-Fahr та селекційна сівалка загальною вартістю понад 10 млн грн.

«Ця техніка гарантує успішну роботу в полі, адже мінімізує людський фактор, оскільки оснащена системою контролю порційного висіву, – зауважив Володимир Харчук, демонструючи нові агрегати. – А загалом, за останні п’ять років Український інститут експертизи сортів рослин закупив для потреб Волинської філії 22 одиниці сільськогосподарської польової техніки на загальну суму близько 6 млн грн».
Читати ще: Майже 500 волинських фермерів отримали мінеральні добрива на осінню посівну

«Забезпечувати сталий розвиток сільськогосподарських технологій непросто у воєнний час. Проте це один із ключових факторів гарантування стабільної економіки та наповнення бюджету. Дякуємо нашим партнерам за підтримку», – резюмував директор обласного департаменту АПР Юрій Юрченко під час зустрічі з очільником Волинської філії інституту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus