USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

У Мексиці знайшли десятки ножів для жертвоприношень богу ацтеків

30 Травня 2024 00:16
У мексиканській столиці Мехіко археологи знайшли десятки ритуальних ножів віком понад 600 років, які могли використовувати для жертвоприношень. Дослідники з Національного інституту антропології та історії виявили 59 кишенькових ножів, сім ножів з обсидіану (силікатної вулканічної породи темного кольору), а також три блоки копалу (твердої смоли).

Учені кажуть, що ритуальні ножі опинилися у святилищі між 1375 і 1418 роками нашої ери. Ймовірно, жерці використовували їх для «самопожертви» одному з ацтецьких богів, повідомляє УП. Життя з посиланням на Arkeonews.

Кам'яну скриньку з церемоніальними артефактами виявили під час розкопок у храмі «І» в археологічній зоні Тлателолко. Цю територію з XIII століття населяв народ тлателолка, який розмовляв мексиканською мовою науатль. А місто Тлателолко було засновано в 1338 році, воно залишалося незалежним містом-державою до 1473 року.
Читати ще: На півдні Туреччини виявили стародавню мозаїку із зображенням давньогрецької музи

Археологи Франсіско Хав'єр Лауе Паділья і Паола Сільва Альварес виявили підношення під час дослідження біля центрального вівтаря храму Gran Basamento, присвяченого богу Тецкатліпоці.

Тецкатліпока («володар обсидіанового дзеркала, що димить») – один із головних богів у міфології ацтеків і мая. За повірʼями ацтеків, він викликав землетруси і був покровителем жерців, карателем злочинців, володарем зірок, холоду, стихій, а водночас – руйнівником світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus