USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Мексиці на виборах президента вперше перемогла жінка

3 Червня 2024 18:01
У Мексиці завершились президентські вибори, перемогу на яких отримала кандидатка від правлячої партії Клаудія Шейнбаум. Вона стала першою жінкою, яка очолить країну.

Про це повідомляє Кореспондент.

За 61-річну Шейнбаум, яка раніше обіймала посаду мерки Мехіко, проголосували, згідно з попередніми підрахунками, від 58,3 до 60,7% виборців, повідомила виборча комісія країни.

Це значно більше, ніж у суперниці Шейнбаум від опозиції – Хочітль Гальвес, яка набрала 29%.

Передвиборчі перегони в країні супроводжувалися високим рівнем насильства – за всю кампанію вбито щонайменше 37 кандидатів на різні посади.

Читати ще: У Литві на виборах переміг чинний президент Науседа

Клаудія Шейнбаум народилася у 1962 році в Мехіко. Вчена і політик, у 2018 році була обрана мером Мехіко. Фахівець з охорони навколишнього середовища. Є однією з колективних лауреатів Нобелівської премії миру 2007 року як членкиня Міжурядової групи експертів зі зміни клімату.

Шейнбаум представляє партію Рух національного відродження чинного президента Мексики Андреса Мануеля Лопеса Обрадора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій Нілус Показати IP 3 Червня 2024 18:51
певно, мексиканка?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus