USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.53

У медзакладі на Волині вперше провели лапароскопічну операцію на кишківнику

7 Березня 2023 22:31
У Володимирському територіальному медичному об’єднанні впровадили ще один новітній метод лікування. У медзакладі вперше у Волинській області виконали мініінвазивне видалення правої половини товстого кишківника.

Про це повідомили в медзакладі.

«Переваги лапароскопічного доступу у надзвичайно малій травматизації тканин, можливості ретельного виконання операції при оптичному збільшенні до 20 разів з чудовою візуалізацією найдрібніших судин і структур, швидкому відновленню пацієнта, гарному функціональному та косметичному результаті», – зазначають у дописі.

Пацієнт, якого прооперували, звернувся до ТМО зі скаргами на постійні закрепи, періодичний біль у животі та його здуття. Раніше чоловік був оперований ургентно з приводу перекруту петлі поперечно-ободової кишки.

Після ретельного обстеження хірурги Володимирського ТМО виконали лапароскопічну правобічну геміколектомію. Після операції чоловіка у задовільному стані виписали додому.

У медзакладі нагадують, для проведення хірургічних втручань Володимир-Волинське ТМО оснащене всім необхідним обладнанням. Хірурги оперують лапароскопічним методом не тільки дорослих, а й дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus