USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.05 41.60
  • PLN 10.25 10.50

У медзакаладах Волині будуть «палати героїв» для тривалого перебування поранених військових

Сьогодні 09:32
29 липня у Волинській ОДА під час засідання Регіонального Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України говорили про підготовку медичних фахівців з надання якісної реабілітації, в тому числі психології.

Про це інформує пресслужба ОДА.

Участь у засіданні також взяли заступники голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко, Луцький міський голова Ігор Поліщук та керівники профільних структурних підрозділів ОДА. Онлайн долучилися керівники районних військових адміністрацій.

Про розвиток та вдосконалення системи реабілітації цивільних та військових на Волині розповів начальник управління охорони здоров’я ОДА Юрій Легкодух.

Так, реабілітаційна допомога в області надається у 27 закладах охорони здоров’я, які підписали договір з Національною службою здоров’я України.

Читати ще: У Волинському госпіталі за півтора року пройшли реабілітацію майже 500 військових

Загалом реабілітаційну допомогу в області надають:

– 19 лікарів з фізичної та реабілітаційної медицини;

– 2 лікарі з лікувальної фізкультури;

– 65 фізичних терапевтів;

– 36 ерготерапевтів;

– 54 асистенти фізичного терапевта;

– 27 асистентів ерготерапевта;

– 34 клінічних психологи;

– 14 психологів.

У медзакладах області розгорнуто 408 реабілітаційних ліжок для надання реабілітаційної допомоги, у тому числі 328 – для надання допомоги військовослужбовцям.

Цього року стаціонарну реабілітаційну допомогу отримали 4004 особи, з них – 1329 військових.

Читати ще: «Вези їх, як на бойові!»: на Волині українські військові з гумором та азартом проходили реабілітацію кіньми

Також Юрій Легкодух розповів, що у кластерних та надкластерних закладах охорони здоров’я створюються «палати героїв», призначені для довгострокового перебування поранених захисників України, які перебувають в апалічному стані.

Крім цього, в області триває підготовка медичних фахівців з надання якісної реабілітації, в тому числі психологічної. Для прикладу, курс «Ведення поширених психічних розладів на первинному рівні медичної допомоги із використанням керівництва mhGAP» пройшли 613 лікарів та 911 сестер медичних закладів охорони здоров’я області.

Забезпечується проходження навчання за курсом фахівцями спеціалізованої медичної допомоги, лікарями терапевтичного профілю та екстреної медичної допомоги. На теперішній час оволоділи знаннями 147 лікарів та 288 сестер медичних.

Читати ще: На Волині зводять інноваційний реабілітаційний центр для військових

Фахівці КП «Медичний центр реабілітації учасників бойових дій Луцької міської територіальної громади» пройшли стажування за кордоном. Зокрема в Німеччині в рамках проєкту «Аврора» у сфері реабілітації та у Швеції за проєктом Благодійної Організації Repower (БО «БФ «Оновлення»).

Налагоджено тісну співпрацю із закладами освіти стосовно підготовки клінічних психологів. У 2024 році спеціалізацію за новою програмою проходять 12 психологів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Радувець Ларіса Показати IP Сьогодні 10:29
Для Героїв України чи тих хто заніс побільше??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus