USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.55 10.70

У Маріуполі знайшли мертвих дельфінів на пляжі: що відбувається з Азовським морем

4 Вересня 2024 22:47
У тимчасово окупованому Маріуполі знову виявили мертвих дельфінів на пляжі. Це вже не перший випадок, коли місцеві жителі знаходять загиблих морських ссавців. Тривожні знахідки свідчать про серйозні екологічні проблеми в регіоні.

Про це повідомила Маріупольська міська рада, пише ТСН.

Причина цього явища криється в руйнуванні природної екосистеми Азовського моря, що стало наслідком дій російських окупантів. Однією з основних причин забруднення є постійне скидання каналізаційних стоків у море. Це значно погіршує якість води і впливає на здоров’я морських істот.

Ще однією проблемою є річка Кальчик, яка пересихає і перетворюється на болотисту ділянку. Вона забруднена сміттям і шлаком, які використовували для будівництва перекриттів. Оскільки річка впадає в море, всі ці забруднювальні речовини потрапляють у води Азовського моря, що тільки погіршує екологічну ситуацію.

Читати ще: Російська війна вбиває дельфінів: вчені жахнули висновками

Нагадаємо, еколог Іван Русєв повідомляв, що на узбережжі Одеської області протягом війни знаходять загиблих морських ссавців, які постраждали від ворожого флоту. Небезпека не дозволяє екологам обстежити всі пляжі та оцінити масштаб шкоди природі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus