USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

У Маріуполі загинуло понад 20 тисяч людей

13 Квітня 2022 20:24
За попередніми даними адміністрації Донецької області, у місті Маріуполі вже загинуло від 20 до 22 тисяч громадян.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Аби здійснити зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців, окупанти доправили до Маріуполя 13 мобільних крематоріїв. Усіх потенційних свідків звірств росіяни намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Тим же маріупольцям, які погодяться переїхати на Далекий Схід, обіцяють по 170 тисяч рублів «підйомних» (56 тисяч гривень), 8 500 рублів соціальних виплат (3 тисячі гривень), «житловий сертифікат» на 600 тисяч рублів (понад 200 тисяч гривень), іпотеку до 2% річних і гектар «далекосхідної землі».

Читати ще: Взяли приклад із нацистів: українців силоміць відвозять до Росії та кличуть «піднімати цілину» на Далекому Сході

До слова, за інформацією радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка,російські окупанти 9 травня планують провести у зруйнованому місті парад перемоги.

Додамо також, що стало відомо і про кількість загиблих у Чернігові – це близько 700 людей. Зі слів міського голови Владислава Атрошенка, йдеться і про військових, і про цивільних. Серед убитих 70 тіл іще невпізнані, ідентифікувати їх не змогли. Імена решти відомі. Де-юре близько 40 осіб вважаються зниклими безвісти. Але швидше за усе їх можна вважати загиблими, позаяк багатьох із них востаннє бачили біля будівель і автівок, знищених ворогом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus