USD 40.80 41.18
  • USD 40.80 41.18
  • EUR 40.80 41.18
  • PLN 10.20 10.44

У мами знайшли карабіни та боєприпаси, а син – під слідством. Чи продавали на Волинь автомати Калашникова?

2 Серпня 2023 19:23
Правоохоронці виявили у жінки ящики з-під зброї, боєприпаси і карабін, а її сина підозрюють у незаконній торгівлі автоматами Калашникова. Сім’єю із Київщини зацікавилися волинські слідчі. Вважають, що киянин підпільно продавав автомати у Камінь-Каширський.

Звідки взялася ця зброя і для чого жінці ящики з боєприпасів – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Один автомат Калашникова продали за 35 тисяч гривень, другий – за 32 тисячі. Слідчі переконані, що за такі суми киянин у липні нелегально продав зброю у Камінь-Каширський, переславши поштою. Яке походження цих автоматів, звідки вони могли взятися у чоловіка, і хто на Волині міг бути покупцем – прокурор і слідчий не кажуть.

Із обшуками нагрянули ще й до мами підозрюваного. У жінки знайшли порожні ящики з-під зброї. Для чого вони їй знадобились – невідомо. Адвокатка сина каже, що ящики зі зброї з тих часів, коли на Київщині велися бої.

«Всі вилучені ящики були пусті. Так, вони з-під зброї, але вони пусті. Київська область була під жорстким контролем окупантів свого часу, і Збройні сили України відбивались. Тому коли звільнялась Київська область, звісно, цих полімерних та дерев’яних ящиків на цій території було дуже багато», – говорить адвокатка Анастасія Стрельнік.
Але не ящиками єдиними. У мами киянина знайшли ще й боєприпаси і карабін. Захисниця зауважує, що в жінки є дозвіл на зброю, але, незважаючи на це, майно арештували, і експерти взялися його досліджувати.

«Поясніть, навіщо ви вилучили та навіщо досудовому слідству карабіни, які зазначені в дозволі? Вони навіть не підозрюваного. Щодо патронів я, можливо, ще погоджусь – потрібно з’ясувати, чи вони армійські, чи мисливські», – звернувся до слідчого суддя Волинського апеляційного суду Олег Клок.

Сам киянин наразі вийшов на волю під заставу у майже 160 тисяч гривень. Суму застави просить зменшити або ж змінити і пом’якшити сам запобіжний захід.

«Фактично запобіжний захід на сьогоднішній день вже є змінений – особа перебуває на волі під виконання певних обов’язків. Підозра була висунута за двома епізодами кримінальних правопорушень. Наразі вона не скасована», – зазначив прокурор Ігор Смага.

Чи може підозрюваний мати якесь відношення до військової служби і доступ до боєприпасів – прокурор теж не коментує. Мамі киянина зареєстровану зброю судді вирішують повернути. А от щодо автоматів Калашникова слідство триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
111 Показати IP 2 Серпня 2023 19:57
Судді дограються з таким судочинством
Андерсон Показати IP 3 Серпня 2023 10:08
Що за приколи! Нема чим зайнятися?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus