USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

У Малі повстанці розбили групу вагнерівців, серед вбитих – відомий пропагандист РФ. Відео 18+

Сьогодні 08:41
В африканській республіці Малі повстанці-туареги розгромили десятки солдатів хунти та найманців російської приватної військової компанії «Вагнер».

Про це пише Reuters.

Зазначається, що бої точилися два дні в прикордонному місті Тінзауатен біля алжирського кордону. Повстанський рух «Постійні стратегічні рамки миру, безпеки і розвитку» (CSP-PSD) також заявив, що захопив бронетехніку, вантажівки і цистерни.

У ЗМІ повідомляють, що група бойовиків «Вагнер» та військ хунти пересувалася на китайській бронемашині та позашляховиках за підтримки ударних гелікоптерів.

Читати ще: ООН розслідує масові вбивства жителів Малі «вагнерівцями»

Водночас армія Малі наголошує, що в боях втратила двох своїх солдатів, ще 10 зазнали поранення. Однак при цьому, як зазначається, було ліквідовано близько 20 повстанців. Відомо, що під час виконання місії розбився один із гелікоптерів армії. Це сталося в місті Кідал, жертв не було.

Тим часом в російських пропагандистських каналах шириться інформація про загибель в Малі автора пропагандистського каналу GreyZone, який брав участь у так званій «СВО», як у Москві називають повномасштабну війну проти України.

Зазначається, що пропагандист з позивним Білий, який був автором каналу з понад пів мільйоном підписників, загинув як військовий.

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну канал Grey zone був одним з найвідоміших Z-каналів, що поширив ненависть до України. Також він був неофіційним рупором ПВК Вагнер. Фото вбитого Z-блогера поширюється у соцмережах.
Навесні 2021 року в Малі відбувся державний переворот, під час якого військові заарештували президента та премʼєр-міністра країни. З того часу політика Малі змінилася – тепер країна покладається на Росію. Після перевороту в РФ визнали запит Малі на відправку туди російських найманців.

Читати ще: Помер експрезидент Малі, якого відсторонила від влади хунта

В липні військові хунти африканських держав Нігер, Малі та Буркіна-Фасо підписали договір про конфедерацію. Там вони підкреслили рішучість дистанціюватися від військово-політичного та економічного блоку ECOWAS, який об’єднує решту країн регіону.

Увага, на відео присутні сцени насилля!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus