USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

У Литві розглядають закриття кордону з Білоруссю спільно з Польщею і Латвією

28 Липня 2023 19:34
У разі виникнення провокацій на кордоні з Білоруссю, Литва, Польща та Латвія можуть ухвалити спільне рішення про закриття кордону.

Як пише «Європейська правда», про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Арнольдас Абрамавічюс, повідомляє Delfi.

«Обговорення реальні», – зазначив заступник голови литовського МВС, коментуючи заяву міністра внутрішніх справ Польщі Маріуша Камінського.

За словами Абрамавічюса, у Білорусі налічується близько 1200 найманців «Вагнера», однак це угрупування не налякає Польщу.

«Що стосується заяв Лукашенка про те, що вони «помандрують» до Польщі, мовляв, вони прогуляються зі зброєю, залякають усіх і повернуться... Цим Польщу не налякаєш. Як військова сила вони не становлять серйозної загрози для Республіки Польща», – сказав Абрамавічюс.

Водночас він додав, що не можна виключати ймовірність різних провокацій на кордоні з Білоруссю.

«Це можуть бути якісь угруповання, які перекидаються у вигляді біженців або нелегальних мігрантів, з метою викликати якісь точкові заворушення. У такому разі держави, які вже перебувають під тиском нелегальної міграції, запустять цю можливість співробітництва», – пояснив заступник міністра, допустивши закриття кордону.

«Можливість закриття кордону існує. Питання про те, як далеко піде білоруський режим, безумовно, погодивши це з російським режимом. Які повноваження будуть дані «Вагнеру», – підсумував він.

Напередодні глава МВС Польщі заявляв, що у разі серйозних інцидентів за участю «вагнерівців» Польща, Литва і Латвія «вживатимуть заходів разом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus