USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

У Львові у пачках з рисом знайшли понад тонну героїну

5 Січня 2021 19:42
У Львові правоохоронці вилучили рекордну партію героїну. Понад 1 тонну наркотику з Пакистану планували переправити до країн Євросоюзу під виглядом дипломатичного вантажу.

Про це повідомила у Facebook генпрокурор Ірина Венедіктова, передає УНІАН.

За її словами, спецоперацію проводила Львівська обласна прокуратура спільно з обласним управлінням СБУ, ГУ БКОЗ СБУ із залученням спецпідрозділу «Альфа».

Під час обшуку на складі у Львові вилучено понад 1 тонну героїну. Наркотик планували переправити до країн Євросоюзу під виглядом дипломатичного вантажу.

«Наркотичний засіб був контрабандно ввезений з Пакистану через Морський торговельний порт «Південний» та переміщений по території України і розмитнений у Львові під виглядом харчових продуктів. Героїн був розфасований приблизно по 5 кг і захований в пачки з рисом», – написала генпрокурор.

Правоохоронці затримали «на гарячому» чотирьох громадян Туреччини. Встановлюються інші особи, причетні до наркотрафіку. Відзначається, що орієнтовна вартість партії героїну на «чорному ринку» – понад 2,3 млрд грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанин Показати IP 5 Січня 2021 20:08
Це більше як 80 млн. баксів! Значить, не вперше везуть, такі рейси роблять тільки по перевіреній схемі. Щось пішло не так, ось і думайте, скількі вони таможні кашляють за такий товар
Анонім до лучанин Показати IP 5 Січня 2021 20:50
Напевно когось сьогодні застрелять...
michael Показати IP 6 Січня 2021 01:04
є питання: 1. це ж якого розміру мають бути пачки з рисом, щоби там сховати 5-кілограмові пачки з порошком? чи, може, порошок просто було всипано і перемішано із зернятами рису? тоді це - афігєнне ноу-хау :-) 2. що це за "схема" - спочатку розмитнити, щоби потім запакувати до дипломатичної пошти? афігєнна логістика! 3. а генпрокураторші хто сказав, що наркотик надалі планували спрямувати до ЄС як дипломатичний вантаж - дипломати? 4. і давно рис пересилають до ЄС як дипломатичну пошту? а возити суховантажами по 100 тисяч тон ніяк не виходить?
чапо Показати IP 6 Січня 2021 14:27
головне прокурори сфоткались, типу вони наробили))) За її словами, спецоперацію проводила Львівська обласна прокуратура спільно з обласним управлінням СБУ, ГУ БКОЗ СБУ із залученням спецпідрозділу «Альфа».... може навпаки? СБУ проводило спецоперацію а прокурори як завжди собі чужі заслуги приписують?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus