USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.35 10.53

У Львові створили 3D-тур зруйнованим Маріупольським драмтеатром

16 Березня 2023 22:26
Львівська студія Skeiron створила 3D-модель Маріупольського драмтеатру. Наразі фахівці презентували 3D-хмару точок центральної частини міста та 3D-тур Маріупольським драматичним театром.

Про це йдеться у повідомленні студії у Фейсбуці.

«Ми запускаємо проєкт #SaveMariupolHeritage, щоб заархівувати архітектурну спадщину українського Маріуполя! Маріуполь – багатостраждальне тимчасово окуповане місто, яке стало символом незламності українських воїнів та громадян, а також свідченням російського тероризму. Ми точно знаємо, що Маріуполь знову стане вільним та українським», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що глибинний та детальний 3D-тур Маріупольським драматичним театром було створено у співпраці з Center for Spatial Technologies з використанням передової технології фотограмметрії. Спеціалісти зробили зображення екстер’єру та інтер’єру театру, а потім перетворили їх на 3D-модель із картою глибини.

«Наша мета – зробити об’єкти культурної спадщини доступнішими для людей у всьому світі! Цим проєктом ми хочемо привернути увагу світу до міста й продовжити архівувати інші важливі архітектурні та історичні пам’ятки Маріуполя», – додають розробники.

Нагадаємо, драматичний театр став трагічним символом злочинів росіян у Маріуполі: 16 березня 2022 року загарбники цілеспрямовано скинули авіабомби на театр, попри величезний напис «ДІТИ». За попередніми даними, загинули близько 600 людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus