USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

У Львові дороги почали посипати кавовою гущею. Фото

2 Лютого 2021 13:51
У рамках першого експерименту в парку парку 700-річчя Львова кавою посипали близько 200 метрів доріжок. Кавова гуща корисна для зелених насаджень та не потребує збору після використання.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Таку ініціативу запропонувала радниця міського голови Львова Ірина Оршак. Вона зазначає, що кавова гуща після використання має абразивні властивості і не лише не шкодить зеленим насадженням, а й може бути їм корисною та не потребує збору після використання.

«У країнах Скандинавії та Європи таким чином борються із ожеледицею у парках. Я подумала: чому б так не зробити у нас, адже Львів вважається кавовою столицею України. Львів’яни люблять пити каву, є велика мережа кав’ярень, тому виникла ідея спробувати цей метод у нашому місті», – зазначила Ірина Оршак.
Як зазначили у міськраді, кавова гуща має корисні властивості: покращує якість ґрунту та зелених насаджень, а також не впливає на лапки домашніх улюбленців.

«Коли буде гарна погода, то подивимось, чи буде топитися крига. Вона топиться за рахунок того, що ресурс є темним і, вбираючи сонячні промені, розщеплює лід», – зазначила Ірина Оршак. Також вона підкреслила, що кавова гуща береться після використання в кавових апаратах, тому – це безкоштовний ресурс. Міські кафе готові надавати її безкоштовно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
К.лучанин Показати IP 2 Лютого 2021 14:28
Супер хороша ідея, яка втілюється у життя!!! Молодці львівяни! Луцьк - давай вперед, бери приклад !
Вона Показати IP 2 Лютого 2021 14:29
«Я не з такої сім'ї, як другі. Я із багатої. У мене батько диякон у церкві, мати віруюча. Дві хати маємо, ванну. Свині є, корова є, кінь, качки........"
Да до Вона Показати IP 2 Лютого 2021 18:02
Знаєш що з провокаторами роблять ?
Кава Ґалка Показати IP 2 Лютого 2021 14:57
Більше ні на що не потрібна.
Лучанин Показати IP 2 Лютого 2021 17:18
У нас так не можна робити, ми ж бідоття. Люди з пакетиками збирати почнуть!
Олег ! до Лучанин Показати IP 2 Лютого 2021 18:04
Збирати почнуть хіба що бидлоття яке чи хворі ... Як вам в голову таке прийшло взагалі ?
Вуйко зі Старої Солі Показати IP 2 Лютого 2021 18:13
А там, де ходять туристи з Росії, тротуари треба посипати товченим перцем ! А де ходять москалі - розкидати &амно !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus