USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

У луцьких школах за грантові кошти облаштують кабінети для вивчення STEM-предметів

29 Травня 2024 13:09
Депутати Луцької міської ради затвердили програму «Впровадження міжнародного проєкту «Розвиваємо STEM-освіту разом: інноваційне навчання в Ліппе та Луцьку» на 2024–2026 роки».

Про це стало відомо 29 травня на сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, Луцька громада у співпраці з краєм Ліппе в Німеччині виграла черговий грант на суму 213 тисяч євро. Цього разу на розвиток освітнього середовища громади, зокрема фізики, хімії, біології, робототехніки, інноваційних технологій, фото та відео і шиття й вишивання.

Загальний бюджет міжнародної програми – 10 773,5 тис. грн, із яких кошти Луцької громади – 1 702,8 тис. грн.

Термін реалізації: 12.03.2024-01.03.2026.

Серед основних заходів програми – облаштування навчальних приміщень для викладання STEM-предметів для учнів Луцької громади, зокрема наповнення та тематичне оформлення кабінетів фізики, хімії та біології, робототехніки, інноваційних технологій, шиття та вишивання, фото- / відеостудії, конференційного залу, закупівля техніки, обладнання та меблів, облаштування доступу до електрики та інтернету, а також навчальна поїздка школярів до краю Ліппе та поїздка вчителів STEM-предметів шкіл Луцької громади до краю Ліппе.

Читати ще: Робототехніка та управління дронами: в ЛНТУ відкрили STEM-лабораторію для юних науковців. Фото

За умовами реалізації програми очікують на такі результати: покращення матеріальної бази системи STEM-освіти в Луцькій громаді, стимулювання зацікавленості молоді у вивченні STEM-дисциплін, створення належних умов для підготовки та підвищення кваліфікації вчителів STEM-предметів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus