USD 41.05 41.38
  • USD 41.05 41.38
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.53 10.70

У луцьких школах працюватимуть офіцери безпеки. Що вони робитимуть

Сьогодні 08:10
Наближається 1 вересня і в школах Луцька очікують нововведення. Відтепер, окрім учителів, з дітьми працюватимуть офіцери безпеки.

Хто це і які їхні обов’язки, misto.media розповів начальник відділу «Служби освітньої безпеки» управління патрульної поліції у Волинській області Департаменту патрульної поліції старший лейтенант поліції Олександр Таровський.

Хто такі офіцери безпеки

Інспектор СОБ – це закріплений за школою працівник поліції, який упродовж робочого дня перебуває в навчальному закладі та здійснює низку функцій, зокрема правоохоронну, просвітницьку та наставницьку.

«Звісно, офіцер безпеки реагуватиме на порушення, але головне завдання – запобігти їх виникненню», – каже Олександр Таровський

З його слів, інспектори СОБ також координуватимуть здійснення пропускного режиму, щоб не допустити потрапляння сторонніх осіб, заборонених чи небезпечних предметів у заклад освіти, здійснюватимуть обхід території, проводитимуть інтерактивні уроки, просвітницькі заходи, мотивуватимуть дітей до активної життєвої позиції та відповідальної поведінки.

Читати ще: Готові приймати дітей: у двох луцьких школах відремонтували вікна, пошкоджені внаслідок атаки РФ

Поліцейські СОБ будуть взаємодіяти з усіма учасниками освітнього процесу, будуватимуть довірливі стосунки, щоб учні та батьки не боялися звертатися до них за допомогою у складних ситуаціях.

«Наші інспектори братимуть участь у просвітницьких програмах, спрямованих на підвищення правової грамотності, безпеки в інтернеті, превенції насильства, інших негативних явищ тощо», – розповідає пан Олександр.

Скільки інспекторів СОБ буде в Луцьку

Наразі 16 інспекторів СОБ пройшли відбір, спеціалізацію та низку тренінгів. Вони працюватимуть у таких школах: 25, 1, 2, 24, 10, 9, 17, 13, 22, 15, 26, 4, 14, 23, 7, 5.

Це чинні працівники патрульної поліції, які мають за плечима досвід патрулювання та реагування на різноманітні виклики та звернення громадян.

Читати ще: Скільки дітей на Волині цьогоріч стануть першокласниками

Вони перебуватимуть у школах на постійній основі під час навчального процесу. Тобто вони приходитимуть зранку, до початку уроків, оглядатимуть територію, приміщення школи, зустрічатимуть дітей. Упродовж дня вони матимуть інтерактивні уроки, комунікуватимуть з адміністрацією закладу, батьками, надаватимуть консультації учасникам освітнього процесу щодо безпекових питань, реагуватимуть на ситуації, які виникають в школі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всім Показати IP Сьогодні 09:11
Десятки дармоїдів за державний кошт!
Читач Показати IP Сьогодні 09:17
Дайте їм грошове забезпечення як у вчителя після закінчення ВУЗу,то вони відразу побіжать назад у патрульні.У сторожа-поліцейського зарплата буде більша ніж у директора школи.Цирк на дроті...
додік Показати IP Сьогодні 09:33
Армія ухилянтів росте...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus