USD 41.05 41.38
  • USD 41.05 41.38
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.53

У луцьких ОСББ відремонтували покрівлі та комунікації

18 Вересня 2018 20:02
Навіть у старих будинках Луцька, яким уже по 40-50 років, є успішний досвід створення і діяльності ОСББ. Сьогодні голови ОСББ показали результати своєї роботи, яких вдалось досягти, скориставшись програмами підтримки, зокрема "70% на 30%", згідно з якою 70% від вартості робіт фінансує Луцька міська рада.

У цих будинках вдалось повністю відремонтувати дахи, здійснити ряд ремонтних робіт у підвалах, замінити внутрішні комунікації, облаштувати території біля будинків, обладнати сучасне LED-освітлення. Результати ремонтних робіт оглянули перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, заступник начальника відділу розвитку ОСББ Світлана Музика, начальник відділу експлуатації і ремонту житлового фонду Віктор Фіщук.
"Мешканці нашого будинку, який існує із 1974 року, дуже задоволені результатами ремонту й створення ОСББ, – розповідає Валентина Никуляк, голова ОСББ «Залізничник 53». – Міська рада нас повністю підтримала як у процесі створення нашого об׳єднання, так і під час виконання робіт в нашому домі. У будинку полагоджено димоходи і парапети, замінили ринви, зробили покрівлю і навіть вентиляцію. Дах відремонтований капітально. Це вдалося здійснити за рахунок програми підтримки ОСББ."
"Ми створили ОСББ два роки тому. Дослухалися до всіх порад і підказок, які нам надавали у міській раді й у департаменті ЖКГ. Раніше, за програмою 60% на 40% ми встановили тепловий лічильник. Мешканці були щасливі, коли побачили платіжки, а в них – на 50% менша плата за опалення! Наш будинок був дуже проблемний, стеля протікала катастрофічно, в мене навіть згоріла електропроводка, люди розуміли, що потрібно щось змінювати.

На ремонт даху міська рада виділила нам 200 тисяч гривень. Тепер маємо новий якісний дах. Згодом ми замінили у будинку вікна, двері й електропроводку. Ми дійсно дуже вдячні Луцькій міській раді й сподіваємося на подальшу співпрацю. В нашому будинку 65% – пенсіонери, з них п’ятеро інвалідів, двоє лежачих. Самотужки, без підтримки міської ради, нам нічого цього не вдалось би", - каже голова ОСББ.
"Нашим ОСББ дійсно є що показати, – каже заступник начальника відділу розвитку ОСББ Світлана Музика. – До прикладу, по вул. Наливайка, 8А раніше у підвал неможливо було зайти, його постійно затоплювало. Вікна у цьому будинку ледь не випадали. А тепер, після створення ОСББ, там зовсім інша картина – нові вікна, відремонтовано підвал, встановлено лічильник. Дуже вдало працює голова цього ОСББ Світлана Денисюк. За досить короткий термін їй вдалося втілити ряд змін по будинку."
Голова ОСББ «Наливайка 8А» Світлана Денисюк каже:"Спочатку люди дещо побоювалися створювати ОСББ, оскільки будинок досить маленький. Але потім побачили результат, відчули зміни. У нас в будинку замінені вікна, повністю замінили внутрішні мережі у підвалі, встановили енергозберігаючі конструкції. Загалом зробили майже всі роботи по дому. І це при тому, що наше ОСББ почало працювати лише із березня цього року. Люди здавали на вікна по 500 гривень, решту коштів отримали по кредиту. А кошти на заміну труб у підвалі використали із утримання будинку і за рахунок програми підтримки ОСББ, за якою отримали від міської ради близько 183 тисяч гривень."

"У будинку ОСББ «Кравчука 48» капітально відремонтована покрівля, індивідуально виготовлені й замінені вікна у під’їздах, облаштовані стоки для стічних вод. Наше ОСББ існує з 2013 року, а цьогоріч вдалося здійснити дуже великий обсяг робіт," – розповіла голова Валентина Юревич.
" В нашому будинку за програмою підтримки діяльності ОСББ ми повністю перекрили дах, відремонтували дашки у під’їздах, – розповів голова ОСББ «Молоді 3А» Андрій Прокопюк. На кожному поверсі ми влаштували LED-освітлення, також облаштували перекриття для балконів. Нашому ОСББ 5 жовтня виповнюється два роки і за цей час в будинку вдалося провести велику кількість ремонтних робіт. Люди бачать результат і дуже задоволені змінами. Позитивно оцінюємо співпрацю із міською радою. Зараз за програмою "70/30%" можна здійснили чимало видів робіт. Минулого року ми полагодили і відремонтували ліфт, взимку вирішили, що потрібно ремонтувати дах, бо вода текла по стінах. Міська рада підтримала і сьогодні бачимо результат. В підвалі ми зараз теж своїми силами замінюємо труби і крани."
" Із часу, коли почалася співпраця міської влади й ОСББ, маємо дійсно чудові результати, – зауважив Григорій Недопад. На житлових будинках, в яких раніше дахи перебували в аварійному стані, тепер – нова і якісна покрівля, яка слугуватиме десятиліттями. Вдалий приклад по вул. Наливайка, 8А, а також по вул. Стрілецькій, 53, де мешканці, за рахунок програми по енергозбереженню, тепер можуть суттєво економити на оплаті за опалення. Часто люди бояться створювати ОСББ у старих будинках. Але насправді бачимо реальні приклади, коли, не залежно від віку будинку, вдається провести ряд важливих робіт у ньому."

"Луцька міська рада послідовно підтримує створення і діяльність ОСББ, – каже Ігор Поліщук. – Луцьк є одним із лідерів за темпами створення ОСББ в Україні. Якщо в 2016 році на дві програми по підтримці ОСББ з міського бюджету виділялось 2,5 млн грн, то цього року ми виділили 13 млн грн, які йдуть на дві програми – 70/30% по капітальному ремонту, і по програмі погашення ставки кредиту.

Сьогодні ми переконалися, що ці програми дуже ефективні, мешканці задоволені, адже вдається вирішувати проблеми, які заважали життю людей роками. Ми побачили, що навіть у старих будинках люди створили ОСББ, активно користуються підтримкою міської ради й там на сьогодні замінені вікна і двері, відремонтовані покрівлі, проведено ряд інших ремонтних робіт. Потрібно не боятися і створювати ОСББ, а міська рада допомагатиме і фінансово і організаційно."
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 19 Вересня 2018 07:36
Як проектувальник дивлюсь на ті позорні фото і кажу, що нема там чим тішитись - халтура і недопрацювання

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus