USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У луцьких бібліотеках розпочалась щорічна літня програма популяризації дитячого читання

10 Червня 2024 22:02
У бібліотеках Луцької громади розпочалась реалізація щорічної цільової програми «Бібліотека – територія дитинства», що передбачає популяризацію дитячого читання, проведення літературних та арттерапевтичних заходів, організацію змістовного дозвілля дітей, в т. ч. дітей військовослужбовців та тимчасово переміщених осіб, популяризацію бібліотеки як безпечного місця перебування дітей під час літніх канікул. Реалізовується програма упродовж червня-серпня.

Про це повідомляє Луцька міська рада.
Уже проведено бібліопікнік «Літні читання просто неба» (бібліотека-філія № 3 для дітей), літні читання «Веселі канікули зустрінемо на «Ура!» (бібліотека-філія № 5 для дорослих), піар-акцію «Виходь читати у двір» (бібліотека-філія № 4 для дорослих), загадкове асорті «Прочитай, знайди відгадки на усі складні загадки» (бібліотека-філія № 3 для дорослих).
Читати ще: Скільки російськомовних книг списали в бібліотеках України за два роки

Читальні зали просто неба організовано у бібліотеці-філії № 9 для дорослих та у бібліотеці-філії № 2 для дітей.
До Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища у бібліотеці-філії № 11 для дорослих проведено годину творчого дозвілля «Друге життя старим речам», у центральній бібліотеці для дорослих - майстерклас із розпису екосумки-шопера.
Працівники бібліотеки-філії № 3 для дітей запросили користувачів на інтерактивну гру «З Україною в серці». У бібліотеці-філії с. Прилуцьке організували змагання з настільних ігор «Весела гра – це радість, творчість, пізнання».
Читати ще: Бібліотеки Луцької громади отримали понад пів тисячі нових книг

Щотижневі заняття гуртків «TVORUMO» та «#ФотоКурсик» заплановано у центральній бібліотеці для дітей, щосереди тут відбуватимуться перегляди мультфільмів та фільмів в межах проєкту «Прочитав і подивись», щоп’ятниці – заняття з фінансової грамотності «Лісові комерсанти», щонеділі – арттерапевтичні заняття «Творчі парасольки».
У бібліотеці-філії № 7 для дорослих щочетверга організовують бібліотечну парасольку «Якщо Ви не читаєте, то ми йдемо до Вас», щосуботи – бібліопікнік «Клуб настільних ігор», щонеділі – бібліотечний кінотеатр «БібліоCINEMA».
Бібліотека-філія №9 для дорослих щочетверга збирає користувачів на бібліоігри «Перехрестя веселих розваг».

Впродовж червня заплановано проведення ще понад 50 різноманітних культурно-просвітницьких, пізнавально-творчих та дозвіллєвих заходів у бібліотеках громади, як-от: бібліотечні вікенди, ігротеки, творчі години, майстеркласи, лялькові вистави, літні кінозали тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оля Показати IP 10 Червня 2024 23:14
Ой,не смішіть,хто зараз ходить в бібліотеки,а ще діти.Все є в Інеті.Які там книжки? Хто їх комплектує.Половину бібліотек закрити,а не мільйони з бюджету виділяти на утиимання 50 -100 працівників,які не роблять нічого по-суті,а дописують по сотнях і тисячах читачів.Краще ці гроші на ЗСУ. Для чого 13 бібліотек в Луцьку?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus