USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку зріс попит на генератори після обстрілу України

23 Жовтня 2022 21:16
У селі Жидичин біля Луцька про генератори знають не з реклам. Якщо хтось досі не придбав, то точно цікавився ними. Загалом же в області після обстрілів території України попит на генератори зріс.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

Волинянин Сергій Ричук каже, що в сусідів два інкубатори, але все пропало, оскільки майже цілий день не було світла. Сергій придбав генератор ще вісім років тому, коли були періодичні відключення. Тоді бензиновий генератор у Польщі коштував 300 доларів. Зі слів чоловіка, хлів, літня кухня і хата у нього - на окремих фазах. Якось пробував підключити до генератора усі три, але його потужності не вистачає. Проте потреби вмикати світло скрізь немає. Якщо ворог залишить Волинь без світла, на будинок, окремо хлів чи літню кухню потужності цього генератора вистачить.

Аби підключитися до машини, найперше потрібно від’єднати хату від загальної мережі, тоді запустити генератор і увімкнути його у розетку. Генератор може давати електроенергію хоч цілу добу, головне – підливати паливо. Цей пристрій – не зайва річ у господарстві, а особливо нині.
У луцьких магазинах розказують: генератори стали популярними з початку повномасштабної війни, а надто з понеділка, 10 жовтня, коли росіяни почали гатити по енергетичній інфраструктурі України.

«Генератори беруть зазвичай для приватних будинків, установ, які залежать від електропостачання, та бізнесу», – говорить продавець-консультант Валентин Денисюк.

Найбільшою популярністю користуються генератори на бензині та дизелі, однак перші дешевші та слабші. Проте для приватного будинку, кажуть експерти, генератор на бензині – те, що треба. Ціни на такі генератори стартують від 14 тисяч. На 2,8 кіловата коштує майже 20 тисяч гривень, минулоріч його продавали за 8-10. Подорожчання пояснюють складністю логістики та підвищеним попитом.

Щодо дизельних генераторів, то їх беруть для підприємств, які залежать від світла і яким потрібна велика потужність. Дизельний генератор вважається економнішим, хоч і коштує вдвічі дорожчий за бензиновий. Однак для приватного будинку такий непотрібний. Для того, щоб працювала побутова техніка та обігрівач, достатньо бензинового генератора на 5-7 кіловат. Ціна такого стартує від тридцяти тисяч гривень.

Як повідомляли, зранку 22 жовтня у Луцьку пролунали три вибухи. Ракети влучили в об’єкт критичної інфраструктури. Також влучання ракет зафіксували в Ковелі. Там за день відбулося дві ракетні атаки.

Станом на ранок 23 жовтня ремонтним бригадам «Волиньобленерго» вдалось відновити світло для 91 тисячі споживачів. Частково без електропостачання залишаються Луцьк, Ковель, Луківська та Головненська територіальні громади Ковельського району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus