USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку змагаються лучники

4 Березня 2023 18:28
4 березня у Луцьку відбувається чемпіонат України зі стрільби з лука серед осіб з ураженням опорно-рухового апарату. На змагання приїхали 22 спортсмени з Волинської, Львівської, Івано-Франківської, Житомирської, Одеської та Київської областей.

Про це повідомляє Суспільне.

Вдруге Волинь приймає змагання зі стрільби із лука серед осіб з інвалідністю. Уперше такі змагання відбулися в селі Боратин біля Луцька у 2021 році.

Як розповів начальник регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» Віктор Галан-Влащук, останнім часом цим видом спорту зацікавилися учасники бойових дій, адже сприймають це як реабілітацію.
«За останні два роки, ви бачите, стрільба із лука майже у кожному новинному анонсі Волинської області, рух пішов. Багато дітей почали залучатися до цього виду спорту. Стрільба з лука є одним із видів спорту, яким можуть займатися і здорові, і люди, які мають ті чи ті ураження організму», – каже Віктор Галан-Влащук.
Вперше у змаганнях такого рівня бере участь 18-річний лучанин Іван Голінчак, який вправляється у стрільбі третій рік.
«Є багато хороших стрільців. Можна подивитися за технікою. Зараз йде стрільба на 18 метрів, на мішень 30 на 20. Потрібно тренуватися і мати бажання йти мети», – зазначає спортсмен.

Читати ще: Лучанин здобув срібло на чемпіонаті зі стрільби з лука у Львові

Долучився до всеукраїнських змагань і учасник чотирьох Паралімпійських ігор, заслужений майстер спорту України зі стрільби із лука, львів’янин Сергій Атаманенко. У цьому спорті він з 17 років.
«Такі змагання дуже важливі для людей, які починають діяльність зі стрільби з лука. Кожен спортсмен хоче перемогти та влучити в ціль, а мішень не є така велика», – каже учасник змагань.

Старший тренер Національної паралімпійської збірної Олег Авдентов розповідає: цей рік для спортсменів є особливо відповідальним через те, що влітку в місті Плзень у Чехії відбудеться Чемпіонат світу.
«Члени збірної у нас тут є. На жаль, багато людей поїхало, як тільки почалася війна. Хочу, щоб людей з обмеженими можливостями приймали у всіх містах. Цей рік дуже відповідальний, бо на ЧС будуть розігрувати паралімпійські ліцензії», – акцентує тренер.

За результатами цих змагань, додав організатор спортивного заходу Віктор Галан-Влащук, відберуть спортсменів, які представлятимуть Україну на чемпіонатах світу та Європи, а також на майбутніх паралімпійських іграх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus