USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Луцьку затвердили порядок встановлення покажчиків та споруд на вулицях

6 Червня 2018 12:24
Виконком Луцької міської ради затвердив Порядок встановлення покажчиків назв проспектів, бульварів, майданів, вулиць, провулків та номерів будівель і споруд у місті Луцьку.

Із цього приводу зауважили, що даний порядок дозволить впорядкувати усі покажчики на житлових будинках та вулицях.

Формат, розмір, колір покажчиків назв проспектів, бульварів, майданів, вулиць, провулків та номерів будівель і споруд у місті Луцьку встановили такі: назву проспекту, бульвару, майдану, вулиці, провулку наносити на одній табличці розміром 200мм х L мм (де L – ширина таблички відповідно до кількості букв у назві); табличка з назвою виготовляється в гаммі синього кольору, напис виконується білим кольором та українською мовою; таблички з номерами будівель та споруд виготовляються розміром 300 мм х 400 мм (300 мм ширина, 400 мм висота); табличка з номером будівлі та/або споруди виготовляється в гамі синього (верхня частина 3/4 розміру по висоті) та червоного (нижня частина 1/4 розміру по висоті) кольорів; написи назв розташовуються посередині таблички.

Для покращення естетичної привабливості написів рекомендується використовувати шрифт «Arial».

Таблички мають виготовляти з композитних листів (подвійний алюмінієвий профіль), букви та цифри друкуються на самоклеючій плівці, яка наноситься на композитний лист або в інший зручний спосіб.

Таблички з номерами будівель та споруд розміщуються: на будівлях та спорудах на фасаді – зі сторони проїзної частини зліва; на будівлях та спорудах, що мають протяжність зі сторони проїзної частини більше 50 м, – зі сторони проїзної частини зліва та справа Висота встановлення табличок з номерами будівель і споруд над рівнем землі: для багатоповерхових будівель та споруд – від 2,5 м до 3,5 м (залежно від фасаду); для одно- та двоповерхових будівель та споруд – від 2,5 м до 3,0 м (залежно від фасаду).

У разі, коли видимість фасаду будівлі та/чи споруди обмежена - табличка з номером розміщується в місці найбільшої видимості з проїзної частини.

Висота, ширина та колір нанесення написів визначаються в залежності від габаритних розмірів бокових фасадів будівлі або споруди та погоджується в департаменті житлово-комунального господарства міської ради і повинні відповідати таким вимогам: видимість з проїзної зони; колір написів повинен виділятися на фоні кольору фасаду; може містити назву вуличного комітету, ОСББ або кооперативу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Макс Показати IP 6 Червня 2018 12:51
Хоспади, какое ж г*вно
Смл Показати IP 6 Червня 2018 14:16
Це прикрасно так має бути всі міста до кінця ок

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus