USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.58

У Луцьку запустили безкоштовні курси водійок

17 Червня 2024 12:52
Кар’єрний та бізнес-хаб «ВОНА» у співпраці з автошколою «Гудок» організовували безкоштовні курси водійок у Луцьку. Унікальна можливість безоплатного навчання водіння для жінок з вразливих категорій стала реальністю завдяки Фонду народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine.

Про це інформує пресслужба міськради.

«У 2021 році Луцька міська рада підписала угоду про співпрацю з Фондом народонаселення ООН в Україні, відтоді у нашому місті працює «ВОНА-хаб». Робота побудована на тому, щоб дати жінці можливість та знання, які дозволять їй стати економічно та фінансово незалежною. Так виникла потреба організувати навчання водіння. Жінки особливої долі – потребують в рази більше підтримки. Цей конкурс набрав великого ажіотажу. За час реєстрації надійшло 1535 заявок. Жінки писали свої мотиваційні листи, другий етап відбору пройшли 209 учасниць, з яких було відібрано 25. Ми кожну з учасниць мотивуємо до успішної історії і віримо в кожну», – зазначила начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан.
Читати ще: Перший крок до відкриття власної справи: клієнтки «ВОНА хаб. Луцьк» успішно пройшли курси кондитерок

Програма розрахована на жінок, які ще не мають водійського посвідчення, хочуть його отримати з метою підвищення економічної спроможності, а також потребують водійського посвідчення для працевлаштування або просування по кар’єрі.

Директор автошколи «Гудок» Богдан Романюк розповів, що це перший проєкт у співпраці з «ВОНА-хаб».

«Це шанс для жінок стати сильнішими. Дуже хочу, щоб вони скористалися цим шансом та взяли від цього курсу максимум», – зазначив він.
Навчання триватиме 2,5 тижня, проводитимуть його викладачі із багаторічним досвідом. Спочатку учасниці будуть проходити теоретичний курс, а згодом 15, які успішно складуть теоретичний іспит, матимуть змогу пройти і практичний курс водіння.

Довідка

ВОНА Хаб. Луцьк – це простір, що орієнтований та сприяє розвитку професійного потенціалу та фінансової спроможності жінок, постраждалих від домашнього/гендерно зумовленого насильства, перебувають у важких життєвих обставинах та прагнуть розвиватися у професійному напрямку. Проєкт реалізує Фонд Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine та Управління соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради за фінансової підтримки USAID’s Bureau for Humanitarian Assistance, за імплементації з Благодійною організацією Синергія дії Synergy of Action та Благодійною організацією Благодійний фонд «Butterfly».

У рамках роботи Хабу надають такі послуги:

● індивідуальна професійна підтримка жінок від кар’єрних радниць проєкту (визначення компетентності, консультації щодо стратегій та методів пошуку роботи, допомога у підготовці резюме, проходженні співбесіди, пошуку роботи, адаптації на новому робочому місці, підтримка у започаткуванні власного бізнесу);

● організація для жінок професійних та підприємницьких курсів, стажування в компаніях, з метою розширення можливостей працевлаштування або сприяння заснуванню власного бізнесу;

● підтримка психологинями проєкту на шляху до економічної незалежності.

Заклад розташований у Луцьку на вулиці Шота Руставелі, 9. У приміщенні є кілька кімнат для консультацій, тренінгів, лекцій, а також дитяча кімната.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus