USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.46 10.58

У Луцьку запрацював центр допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі

Сьогодні 16:07
У Луцьку відкрили Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Він розташований на Київському майдані, 13, поруч з бібліотекою-філією № 10 для дорослих.

Про це повідомили у міській раді.

Начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан розповіла, що Денний центр – безоплатний, доступний та безпечний простір, де в комфортних умовах постраждалі від насильства можуть отримати комплексну допомогу.

Люди тут можуть отримати консультації від психолога/-ині, соціального працівника/-ці та юристів, послугу соціального супроводу, яка направлена на подолання або мінімізацію наслідків домашнього та гендерно зумовленого насильства, а також інформацію про послуги інших організацій та установ, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству.
Луцький міський голова Ігор Поліщук подякував Фонду ООН у галузі народонаселення за вже реалізовані проєкти в нашій громаді, які є дуже важливими. Це і кризова кімната, і мобільні бригади психологічної допомоги та автомобілі, на яких вони працюють, ну й звичайно за цей центр.

«На жаль, сьогодні ми все частіше зіштовхуємось в житті з домашнім насиллям за ознакою статі. На жаль, сьогодні є дуже багато звернень, коли жінки просять допомогу. Ми маємо реагувати на такі виклики та проблеми. Є дуже багато людей, яким крім таких центрів та соціальної служби нашого міста, немає куди звернутись за допомогою.

Дякую Фонду ООН у галузі народонаселення та усім іншим партнерам, які допомогли нам відкрити цей чудовий простір. Переконаний, що багато тих, хто шукає допомоги та підтримки, знайдуть їх тут, а наші спеціалісти допоможуть їм вийти зі складної життєвої ситуації. Також дякую усім працівникам, які працюють в даній сфері. Ця робота є непростою, це робота з людьми, які знаходяться в складному емоційному стані, в складних життєвих обставинах і до них необхідний особливий підхід та особлива увага, чуйність, доброта, підтримка та допомога. Бажаю успіху та процвітання цьому Центру. І щоб звернень від постраждалих людей було якомога менше, хоча нам необхідно працювати над роботою таких центрів та упередженням випадків домашнього насильства», – сказав Ігор Поліщук.
Читати ще: У Нововолинську відкрили денний центр із кризовою кімнатою

У свою чергу, керівник проєкту UNFPA «Міста і громади вільні від домашнього насильства» Костянтин Бойчук відзначив підтримку місцевої влади у вирішення питання відкриття Центру: «Відкрити простір було б неможливо без лідерства міської влади. Її бажання йти назустріч людям і допомагати – стало запорукою успіху. Тому дякую Вам, Ігоре Ігоровичу, і Вашим фахівцям, що були долучені до справи, за чуйність до тих, хто страждає від насилля. Дякую за цю протягнуту руку допомоги. Ми щиро тішимося, що проблема насилля не замовчується, а робиться владою усе, щоб її подолати».
Відкриття Денного центру відбулося в межах проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, за сприяння Міністерства соціальної політики України, Луцької міської ради, за фінансової підтримки Avon Cosmetics Ukraine та у партнерстві з ГО «Асоціація експертів із запобігання та протидії насильству».

Денний центр у Луцьку – це 4, який був відкритий разом з Avon у межах благодійного внеску у розмірі 160000 доларів, що був виділений на створення чотирьох центрів із соціально-психологічної допомоги в Ірпені, Івано-Франківську, Кривому Розі та Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus