USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

У Луцьку започаткували серію концертів фортепіанної музики

1 Жовтня 2019 20:01
Серію концертів класичної фортепіанної музики розпочали виступом талановитої піаністки, народної артистки України Етелли Чуприк.

Концерт з нагоди Дня музики відбувся 1 жовтня у Волинському обласному театрі ляльок. Зустріч з відомою піаністкою організувала Луцька міська рада.

Музика – це мистецтво, на яке надихають неймовірні емоції, душевні переживання та яскраві фарби уяви і передається це мистецтво лише сімома нотами. З нагоди Дня музики зібралися шанувальники фортепіанної музики, для яких підготували твори Сергія Рахманінова. Доробок цього композитора з честю входить до скарбниці світової класичної музики.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук розповів, що культурне життя міста багатогранне і його хочуть урізноманітнити ще більше, але, окрім різноманітності, забезпечити якість. Класична музика відіграє важливу роль у культурному житті Луцька. У музичних школах навчається велика кількість дітей, які посідають призові місця під час конкурсів. У місті чимало поціновувачів класичної музики. Міській владі вдалося запросити до Луцька відому виконавицю, народну артистку України, лауреатку міжнародного конкурсу імені Сергія Рахманінова Етеллу Чуприк, яка переважно концертує закордоном.
Цим концертом міська рада спільно з Волинською обласною філармонією започатковує серію фортепіанних концертів з музикою відомих композиторів, які писали для фортепіано. На думку радника міського голови, це буде надзвичайно цікаво як для учнів музичних шкіл, так і для лучан-поціновувачів класичної музики. Йдеться про щонайменше чотири концерти з музикою Рахманінова, Ліста, Шопена, Равеля та інших. Імена виконавців повідомлять пізніше, тому що підлаштовуватимуться під їхній щільний концертний графік. Відбуватимуться концерти протягом цього року та першої половини наступного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus