USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку з аукціону продадуть унікальний «Сопілковий лот»

Сьогодні 06:48
Видавництво «Комора» разом із Луцькою літературною резиденцією «Місто натхнення» оголосили благодійний аукціон на унікальний «Сопілковий лот».

До нього увійшли ексклюзивні речі, об'єднані лейтмотивом і глибоким символізмом: унікальна сопілка з 200-літньої деревини Лесиного ясена, під яким, за легендами, любила відпочивати й писати свої твори Леся Українка. Музичний інструмент створив майстер Дмитро Березнюк.

Сопілку виготовлено спеціально до презентації перевидання книжки Оксани Забужко «Казка про калинову сопілку», яка відбулася 9 липня у Києві. Саме під час заходу вона уперше зазвучала на сцені тужливою народною мелодією, яку Леся Українка відібрала для «Лісової пісні».

Читати ще: Детектив про з’їзд монархів: у Луцьку запланували другу літературну резиденцію

Також до лоту увійшов артбук «Казка про калинову сопілку» з нагоди 25-річчя написання повісті Оксани Забужко з ілюстраціями Олі Стрюцької. Книжка з автографами авторки та художниці.
А ще – оригінальні полотняні мішечки з перегуком цитат Оксани Забужко та Лесі Українки, які вишили майстрині українського бренда «Зело».

Читати ще: Лучанин змайстрував скрипку із «Лесиного ясена»

Стартова ціна лота – 50 тисяч гривень. Пропозиції можна подавати у коментарях до цього поста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus