USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

У Луцьку визначили, які зубні протези можуть безкоштовно надавати пільговикам

24 Березня 2021 18:36
У бюджеті Луцька на зубопротезування пільговикам передбачено 300 тисяч гривень. Для того, щоб надати ці послуги більшій кількості людей, в місті визначили, які саме протези можуть ставити пацієнтам.

Відповідне рішення про внесення змін до Програми «Здоров’я мешканців Луцької міської територіальної громади на 2021-2025 роки» ухвалили депутати під час сесії міської ради 24 березня.

Як повідомив очільник міського управління охорони здоров’я Володимир Лотвін, зміни внесені на прохання адміністрації міської стоматполіклініки, щоб вдосконалити процес зубопротезування пільговим категоріям громадян. Зокрема, в раді визначили перелік видів таких безкоштовних зубних протезів:

- штамповано-паяні (знімні і незнімні) протези;

- суцільнолиті протези (мостовидні) з нержавіючої сталі вітчизняного виробництва з облицюванням пластмасою (або без такого).

Безкоштовне зубопротезування передбачене Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», «Про донорство крові та її компонентів», «Про жертв нацистських переслідувань», «Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні». Під ці пільги у Луцьку підпадає близько 40 тисяч мешканців.
Читати ще: У луцькій стоматполіклініці безкоштовно лікують і протезують воїнів АТО/ООС

Зі слів Володимира Лотвіна, чимало пацієнтів, звертаючись за наданням безкоштовних послуг, просили їм поставити металокерамічні протези, які є на порядок дорожчі за металопластикові. Приміром, металопластикові коштують 560-640 гривень, а металокерамічні – до 1 500 гривень. Для того, щоб мати можливість надати послуги більшій кількості людей, в міськраді визначили, що безкоштовно можуть надавати металопластикові протези. На протезування в бюджеті міста передбачено 300 тисяч гривень на 2021 рік.

Депутати цікавилися тим, як інформують пільговиків про те, що вони мають право на безкоштовне зубопротезування.

Як зазначила керівниця департаменту соцполітики міськради, депутатка міськради від фракції «ЗА Майбутнє» Вікторія Майборода, таку інформацію пільговикам розповідають в департаменті і вони постійно цікавляться цією можливістю.

«Тісна співпраця з управлінням охорони здоров’я дає можливість максимально забезпечити використання бюджетних коштів щодо зубопротезування пільгових категорій громадян. На початку року інформація в департаменті постійно оновлюється», - зауважила вона.
Зрештою депутати підтримали відповідний проект рішення.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 24 Березня 2021 19:42
Цю в лапках "комунальну" клініку давно пора закрити або перевести на умови комерційної оренди адже вона абсолютно не виконує функції на неї покладені, а саме "забезепечення соціально вразливих верст населення базоплатною або бютжетною допомогою"... По факту ситуація наступна: 1) ми платимо на утримання цієї "богодєльні" немалі кошти, віддаємо безоплатно комунальне майно а по факту ціни там давно зрівнялись а в деяких випадках і перевищують ціни в приватних кабінетах (до слова металокерамічна коронка в середньому по місту 1400 грн. а не як в комунальній лікарні 1500!!!! 2) Потрапити до лікаря в ночі при жахливій болі НЕМОЖЛИВО а нащо нам чергові лікарі ці луцькі холопи можуть потерпіти до ранку... тому за що я плачу податки Я НЕ РОЗУМІЮ!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus