USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.40 41.60
  • PLN 10.60 10.75

У Луцьку викрили 18-річного хакера, який втручався в роботу операторів платіжних сервісів

7 Жовтня 2021 17:00
Правоохоронці викрили лучанина, який здійснював несанкціоноване втручання в роботу операторів платіжних та фінансових сервісів.

Про це інформує пресслужба поліції Волині.

Поліцейські встановили, що 18-річний лучанин, маючи відповідні знання та навички в програмуванні, здійснював несанкціоновані втручання в роботу одного з операторів платіжних та фінансових сервісів в України. Для цього правопорушник використовував частково розроблене ним шкідливе програмне забезпечення. Хлопець здійснив близько 360 тис. несанкціонованих втручань до облікових записів оператора платіжних та фінансових сервісів.

За місцем проживання правопорушника працівники кіберполіції провели санкціонований обшук, під час якого вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони.

Слідчі за процесуального керівництва прокуратури повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 361 Кримінального кодексу України (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку). Досудове розслідування завершили, кримінальне провадження з обвинувальним актом скерували справу до суду.

Санкція статті передбачає, зокрема, до трьох років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2021 17:07
ще одного "розумного" матимуть на гачку відповідні структури
юрій миколайович Показати IP 7 Жовтня 2021 18:23
Хороший хлопець жаль що нема йому що дати.Хай би в систему Мвф зайшов трішки боргів списав Україні там стільки мільярдів боргу що якби пару відняв вони й не помітилиб.
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2021 19:27
Буде із місць продавати неіснуючі товари.
Олександр Показати IP 7 Жовтня 2021 19:42
З усього цього виходить, що грошей він не знімав?
Vasyl Показати IP 7 Жовтня 2021 20:15
У 18 років з такими знаннями і вміннями його неправильно ізольовувати. Хай беруть у відповідні структури за відповідну зп і нехай працює на благо України
Народна прокуратура до Vasyl Показати IP 7 Жовтня 2021 21:59
Для чого Ви поширюєте міфи? Такі люди ні в яких структурах працювати ніколи не будуть. В кращому випадку працюватимуть на приватника, а скоріш за все будуть і далі чинити пакості
Ман Показати IP 7 Жовтня 2021 20:53
Ото голова! Вчився замість того щоб по дворах пиво пити і фіг....ю страдати. Будуть люди. Аби на благо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus