USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

У Луцьку виявили 17 випадків порушення вимог щодо оформлення найманих працівників

22 Грудня 2023 09:01
Представники робочої групи з питань легалізації тіньової зайнятості та заробітної плати найманих працівників черговий раз провели інформаційно-роз'яснювальну роботу серед суб'єктів, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі та надання послуг в межах території 55-го мікрорайону міста Луцьк, задля захисту трудових прав громадян та наповнення бюджету міської територіальної громади.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Організація роботи, завдання, права та склад робочої групи затверджені відповідним розпорядженням міського голови. Зокрема, проведення обстежень щодо порядку оформлення трудових відносин відповідно до вимог чинного законодавства про працю безпосередньо за фактичним місцем здійснення господарської діяльності суб'єктом є одним з основних завдань робочої групи. Крім того, за результатами таких обстежень у випадку виявлення ознак порушення законодавства про працю в частині порядку оформлення трудових відносин, робоча група має право ініціювати звернення до територіального органу Державної служби України з питань праці у Волинській області про проведення заходів контролю у таких суб'єктів господарювання.
Охопивши обстеженнями понад тридцять суб'єктів господарювання 55-го мікрорайону міста, робочою групою виявлено 17 випадків наявності ознак порушення вимог чинного законодавства щодо оформлення найманих працівників у дев'ятьох підприємців. Крім того, серед них виявлено двох суб'єктів без реєстрації підприємницької діяльності. За результатами проведеної роботи, спеціалістами відділу буде вжито, в межах компетенцій передбачених положенням про робочу групу, всіх заходів для відновлення трудових прав найманих працівників.
Працівники відділу з питань праці, які здійснюють організаційне забезпечення діяльності робочої групи, постійно проводять інформаційно-роз'яснювальні заходи щодо порядку оформлення трудових відносин серед суб'єктів господарської діяльності громади. Висвітлення інформації щодо стану справ з легалізації тіньової зайнятості серед найманих працівників Луцької територіальної громади на офіційному сайті продовжуватиметься і надалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Показати IP 22 Грудня 2023 14:04
Експлуататори КОБИ на ВАС нема.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus