USD 40.65 40.97
  • USD 40.65 40.97
  • EUR 40.85 41.30
  • PLN 10.00 10.25

У Луцьку вулицю назвуть на честь нардепа та військового Сергія Слабенка

29 Травня 2024 12:13
У Луцьку вулицю Брестську перейменують на честь народного депутата, військовослужбовця Сергія Слабенка. Нову назву буде запроваджено 1 червня цього року.

Про це стало відомо 29 травня під час сесії Луцької міської ради.

Депутати розглянули проєкт рішення про перейменування вулиці Брестської на вулицю Слабенка Сергія у місті Луцьку без зміни нумерації (упорядкування) об’єктів нерухомого майна.

Сергій Іванович Слабенко (28.08.1965 р. н.) – український політик, народний депутат України IV скликання. Під час широкомасштабного вторгнення Росії в Україну 57-річний чоловік був призваний на військову службу за мобілізацією до складу військової частини на посаду начальника відділення поточних бойових дій командного пункту штабу. Мав військове звання підполковника.

Читати ще: Луцьку вулицю пропонують назвати на честь Номана Челебіджіхана

«Враховуючи результати громадського обговорення, враховуючи протокол засідання комісії з питань впорядкування назв вулиць Луцької міської територіальної громади, з метою деколонізації топоніміки в місті Луцьку виникла необхідність перейменувати вулицю Брестську в місті Луцьку на вулицю Слабенка Сергія», – йдеться в пояснювальній записці.

Під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі населеного пункту Оріхів Запорізької області 4 серпня 2023 року підполковник Сергій Слабенко загинув.

Читати ще: «Він – воістину служитель»: у Луцьку поховали Героя Сергія Слабенка. Фото

Військовослужбовця поховали на Алеї почесних поховань міського кладовища у селі Гаразджа.

Депутат Михайло Щур інформував, що депутати Волинської обласної ради пропонують перейменувати не вулицю Брестську, а вулицю 8 Березня, де мешкав захисник Сергій Слабенко і де нині проживає його родина.

Натомість депутатка Алла Доманська наголосила, що рішення назвати іменем Сергія Слабенка саме вулицю Брестську пройшло громадське обговорення та мало підтримку від місцевих жителів. Як звернула увагу, вулиця Брестська розташована неподалік від вулиці 8 Березня.

Вона додала, що низку звернень про надання імен загиблих вулицям громади ще навіть не розглянуто.

Депутати все ж підтримали рішення про перейменування вулиці Брестської на честь політика.

Департамент житлово-комунального господарства забезпечить виготовлення та розміщення відповідних інформаційних стендів, вказівників із новою назвою вулиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро Показати IP 29 Травня 2024 14:46
Давно пора!
666 Показати IP 29 Травня 2024 15:31
Всіма руками за! Абсолютно достойна людина і наш лучанин. Як шкода.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus