USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

У Луцьку встановили вже більше двадцяти напівпідземних систем збору сміття

6 Червня 2024 17:02
17 локацій напівпідземного та 6 наземного. Саме стільки систем збору сміття встановили у Луцьку з початку дії програми із заміни старих контейнерів для збору твердих побутових відходів. До кінця поточного року в планах комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс» встановлення стількох же.

Про це повідомляє Луцька міська рада.
Директор цього підприємства Володимир Марценюк розповів, що ці системи мають три дуже великі позитивні аргументи, які підтвердили правильність рішення з їх встановлення: екологічний та естетичний аспекти, а також експлуатаційні якості.
За його словами, «навколо майданчика зі збору твердих побутових відходів завжди охайно та чисто, птахи та тварини не мають можливості розносити сміття, а безхатьки — виймати з контейнерів. Систему набагато легше, швидше та дешевше експлуатувати. У нас зменшилась кількість працівників, які її обслуговують. Поруч із напівпідземними контейнерами комунальники встановлюють урни для збору пластикових пляшок, а вже скоро там з’являться й баки для скла».
Читати ще: У Луцькій громаді функціонують три центри управління відходами: як вони працюють

«Ці контейнери мають ряд переваг перед звичайними наземними контейнерами, при фактично однаковій ціні, - розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук, оглядаючи майданчик у одному з дворів на вулиці Кравчука. - Але один підземний контейнер заміняє п’ять звичайних».
Читати ще: «Заїжджаєш в Луцьк, а таке враження, що це інша країна». Інтерв’ю з головним комунальником Луцька

«Контейнери виглядають дуже естетично та займають мало місця в дворі, тому ми будемо продовжувати реалізовувати програму з їх встановлення. Повномасштабна війна обмежує нас у фінансуванні, тому що пріоритет - Збройні сили України, але контейнери все-одно треба міняти, адже старі виходять з ладу та ржавіють», - додав він.
Комунальники кажуть, що пріоритет у встановленні таких майданчиків надають прибудинковим територіям, де зроблено капітальний ремонт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Віталій Показати IP 8 Червня 2024 14:10
Так встановили це добре, але біля них при встановленні все позасирали! Земля валяється, криво трохи та прибрати біля бруківки вирівняти землю! Акуратно потрібно робити потрібно!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus