USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

У Луцьку вшанували воїнів-афганців

15 Лютого 2023 16:06
15 лютого в Україні вшановують учасників бойових дій на територіях інших держав та відзначають 34-ту річницю виведення військ з республіки Афганістан. Ця подія відбулася у далекому 1989 році.

Час віддаляє нас від тих днів, та патріотизм афганців вражає і дотепер. Адже у 2014 році тисячі їх відправилися добровольцями на схід боронити Україну, йдеться на сайті Луцькради.

Аби віддати їм належне, на меморіальному комплексі «Вічна слава» у Луцьку зібралися громадські активісти, ветерани війни в Афганістані та представники влади. Після хвилини мовчання слово взяв голова Волинської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович.
Він повідомив, що волинян-афганців, які пішли на війну з російським агресором, за статистикою – майже пів тисячі, 6 з яких загинули. Це мужні люди, бо вони переймаються не лише майбутнім своїх онуків, а й України. Тому слід гідно оцінити їхню самовіддачу та подвиг.

Згодом присутні поклали квіти до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам та прочитали молитву за тих, хто не дожив до наших днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus