USD 41.05 41.45
  • USD 41.05 41.45
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

У Луцьку вшанували пам’ять загиблих в Іловайському котлі воїнів

29 Серпня 2022 11:22
Сьогодні в Україні вшановують пам’ять про полеглих учасників АТО, які в 2014-му потрапили у вороже оточення в Іловайську під час протистояння з російськими військами. На згадку про цю трагічну подію, згідно з указом Президента України від 23 серпня 2019 року, відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Про це повідомляють у Луцькій міській раді.

У Луцьку з нагоди 8-ї річниці Іловайської трагедії відбулася загальнонаціональна хвилина мовчання та покладання квітів до фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України». У жалобному заході разом із керівниками області взяла участь заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк. Панахиду за упокій душ полеглих відправили священнослужителі кафедрального собору Святої Трійці.

Нагадаємо, бої за Іловайськ на Донеччині тривали майже місяць з 6 по 29 серпня 2014 року й увійшли в історію під назвою «Іловайський котел». За офіційними даними, українська армія втратила 368 воїнів, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 – потрапили у полон. Це спонукало українську сторону погодитися на умови «Мінського перемир’я», підписаного 5 вересня 2014 року у білоруській столиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus