USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

У Луцьку вшанували пам’ять видатної Лесі Українки

Сьогодні 18:25
Сьогодні 111-та річниця від дня смерті видатної української поетеси, драматургині, письменниці, перекладачки, культурної діячки Лесі Українки. Її вклад в літературу та культуру важко переоцінити. Леся Українка створила близько трьохсот творів, серед яких: поезії, прозові тексти, драматичні твори, літературно-критичні статті, публіцистика, переклади з іноземних мов.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Творчість Лесі Українки, яка не втрачає своєї актуальності й зараз, пронизана філософією, історією, любов’ю до рідної землі. Вона є символом боротьби за національну самобутність. На жаль, важка хвороба обірвала її життя у 42 роки. Померла видатна українка 1 серпня 1913 року у місті Сурамі (Грузія). Похована на байковому кладовищі у Києві.
Читати ще: У Колодяжному презентували відреставровану садибу родини Лесі Українки. Фото

Вшанувати пам’ять видатної волинянки прийшли заступник міського голови Ірина Чебелюк, обласна влада, культурні діячі, громадськість міста. Під час заходу священнослужителі відслужили панахиду за упокій Лесі Українки. Присутні поклали квіти до її пам’ятника та вшанували хвилиною мовчання всіх тих, хто віддав свої життя за Україну — наших Героїв.

Читати ще: На Волині презентували серію марок, присвячених 175-й річниці від дня народження Олени Пчілки
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus