USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.58

У Луцьку вшанували пам'ять розстріляних в’язнів

23 Червня 2024 16:05
23 червня 1941 року в Луцькій тюрмі розстріляли в’язнів. Щороку цього літнього дня небайдужі жителі громади схиляють голови на знак вшанування невинних жертв тоталітарного режиму. Адже за різними даними, в застінках НКВС було закатовано й розстріляно понад дві тисячі людей. Серед них – патріотично налаштована молодь, активісти Організації українських націоналістів, інтелігенція краю.

Про це повідомили в Луцькій міській раді.

Представники міської та обласної влади, духовенства, прикордонників, поліції і Нацгвардії зібралися сьогодні на подвір'ї колишньої в’язниці. Священнослужителі відслужили панахиду, освятивши пам'ятні дошки з іменами загиблих, а заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк та заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт поклали живі квіти до мурів розстрільної стіни.
У своїй промові митрополит Луцький та Волинський Михаїл зазначив: «Кожен, хто загинув під час розстрілів у Луцькій тюрмі, – святий, адже віддав життя за свої переконання, за українську державність. І ми не маємо забувати цих людей. А маємо робити висновки, хто наш сусід і які його методи впливу на українців, що не хочуть коритися рабській ідеології. Маємо бути мужніми, впевненими і об'єднаними – тоді перемога буде за нами».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus