USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.40 10.65

У Луцьку вшанували пам'ять матері Лесі Українки Олени Пчілки

25 Червня 2024 23:40
У Луцьку відбулися урочисті з нагоди 175-річчя від Дня народження перекладачки, письменниці, фольклористки Олени Пчілки. Поціновувачів її слова зібрала обласна універсальна наукова бібліотека, що носить ім'я славетної мисткині.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

До речі, із життєвим та творчим шляхом матері Лесі Українки охочі мали можливість ознайомитися вже на вході до актової зали. На стелажі були представлені книжки про неї, видані у Торонто, Вінніпезі, Нью-Йорку.
Упродовж години організатори заходу читали уривки з праць Олени Петрівни, її листування із поважними людьми того часу, виконували пісні, тексти яких були написані Оленою (Драгомановою-Косач) Пчілкою. Також слухачі дізнались про головні події з життя цієї непересічної особистості. Про її любов до всього українського, «з яким треба зживатися, бо воно рідне».
Читати ще: На Волині – всеукраїнський форум юних науковців, присвячений Олені Пчілці

Участь у заході вшанування взяли Народний артист України Василь Чепелюк, Заслужена артистка України Світлана Органіста, тріо бандуристів «Дивоструни». Співом та музикою вони ще раз привернули увагу волинян до громадської діячки Олени Пчілки, до її вкладу в становлення українства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus