USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

У Луцьку врегулюють розміщення на комунальних ділянках станцій зарядки електромобілів

21 Вересня 2023 12:51
Сьогодні, 21 вересня, відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, на якому члени виконкому погодили проєкт Програми розвитку електрозарядної інфраструктури Луцької міської територіальної громади на 2023–2027 роки.

Директор департаменту економічної політики міської ради Борис Смаль коротко ознайомив членів виконкому з необхідністю запровадження такої Програми. Законодавство України передбачає розробку органами місцевого самоврядування Програми розвитку електрозарядної інфраструктури до кінця цього року, повідомили у міськраді.

«У Луцьку все більше з’являється операторів, які бажають встановити станції зарядки електромобілів, поки що, вони встановлюються хаотично, а це не можна допустити. Є низка операторів, які хочуть встановити на ділянках комунальної власності. Тому ця процедура має бути врегульована. І ми підготували документи: Програму, де передбачені основні завдання щодо розробки такої зарядної інфраструктури та заходи, що будуть впроваджуватися в Програмі, а у положенні буде прописано саме встановлення станцій електрозарядок», – зазначив Борис Смаль.

Міський голова Ігор Поліщук наголосив, що мова йде виключно про комунальну землю.

«Якщо це земля ОСББ, приватна чи орендована ділянка, то їх це питання не стосується. Якщо хтось хоче надавати приватні послуги, то має врегулювати усі питання з Волиньобленерго. Ми говоримо виключно про загальнодоступні території», – наголосив міський голова.

Проєкт Програми розвитку електрозарядної інфраструктури Луцької міської територіальної громади на 2023–2027 роки затверджуватимуть депутати на черговій сесії міської ради.

Також члени виконавчого комітету внесли зміни до рішення щодо встановлення тарифів на теплову енергію та послуги, що надаються ДКП «Луцьктепло».

Йдеться про те, що при продовженні терміну дії тарифів на теплову енергію нарахування плати за послуги має здійснюватися з урахуванням питомого теплового навантаження, затвердженого при встановленні таких тарифів.

Враховуючи звернення департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами, члени виконавчого комітету внесли зміни до плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів на 2023 рік. Зміни стосуються удосконалення процедур Порядку розміщення зовнішньої реклами на території Луцької міської територіальної громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus