USD 41.20 41.39
  • USD 41.20 41.39
  • EUR 41.20 41.39
  • PLN 10.60 10.75

У Луцьку водійка Audi, яка в’їхала в двері «Порт Сіті», заплатить 850 грн штрафу

3 Лютого 2022 23:46
Водійка Audi, яка у листопаді минулого року в’їхала в двері ТРЦ «Порт Сіті», за рішенням суду заплатить 850 гривень штрафу.

Про це стало відомо з постанови Луцького міськрайонного суду.

Нагадаємо, за фактом ДТП поліцейські склали на водійку адміністративні матеріали за ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило ДТП), ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі документів на право керування) та за ч. 6 ст. 121 (Керування водієм транспортним засобом, з номерним знаком, що не належить цьому засобу) КУпАП.

Однак суд розглянув справу лише за ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило ДТП). Із протоколу про адміністративне правопорушення вбачається, що 7 листопада водійка Audi А4 не врахувала дорожню обстановку, не вибрала безпечної швидкості руху, не впоралася з керуванням та в1їхала у приміщення ТРЦ «Порт Сіті». Тобто вона порушила вимоги п.п. 12.1 Правил дорожнього руху України. Внаслідок ДТП автомобіль отримав механічні ушкодження.

У судове засідання жінка не з'явилася, хоча про час та місце слухання справи була повідомлена судом належним чином.

Дослідивши докази, суд вирішив, що водійка, порушивши Правила дорожнього руху, вчинила правопорушення, передбачене ст. 124 КУпАП. Та призначив їй штраф у розмірі 850 гривень.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини речниця патрульних Валентина Мельник пояснила, що за 124 статтею патрульні виписали протокол, який розглядає суд. А за ч. 1 ст. 126 та за ч. 6 ст. 121 патрульні виписали постанови на місці ДТП, які передбачають штраф.

Відзначимо, що ч. 1 ст. 126 тягне за собою накладення штрафу в розмірі двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, ч. 6 ст. 121 – в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Неоподаткований мінімум становить 17 гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олесь Показати IP 4 Лютого 2022 06:04
Бабло робить чудеса . Містична водійка, без прав і взагалі без документів, автомобіль з якимись невідомими номерними знаками та і взагалі незрозуміло в якому стані ця жінка була .... вїхала в вітрину ....і їй нічого за це небуде .... питання всім ....суддя її родич чи в луцьку в неї все куплене . Цікаве правосуддя .....
Анатолій Показати IP 4 Лютого 2022 10:49
Тотальна безкарність
Анонім до Анатолій Показати IP 4 Лютого 2022 11:13
Не тотальна а тільки для "обраних"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus