USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку водій маршрутки затиснув дверима військового. Перевізник покарає керманича

Сьогодні 16:53
У громадському транспорті Луцька водій затиснув чоловіка у військовій формі дверима. Відео з обуренням щодо цього з’явилося 20 серпня в соціальній мережі Фейсбук від лучанки Надії Пятенко. Зі слів жінки, керманич маршрутного таксі нібито навмисне вчинив такі дії і робить це не вперше.

«Людській байдужості, черствості, ненависті немає меж. Водій цього маршруту сьогодні вмисно затиснув дверима військового. Водію не сподобалось, що військовий заходив на задні двері маршрутки, адже вона була переповненою та саме на тій зупинці виходило багато людей.

Коли затиснув дверима (чоловіка), люди почали кричати, то (водій) ще й не відразу відчинив двері. Усі люди висловлювали водієві обурення – він спочатку мовив, що військовий мав заходити на передні двері. Я особисто вдруге вже роблю цьому водію зауваження в усній формі. Але треба, щоб із цим водієм провели профілактичну бесіду саме, напевно, військові», – написала Надія Пятенко.
У коментарях лучанка додала, що всі пасажири були свідками зухвалості керманича транспортного засобу. Вона попередила водія, що буде знімати відео і сподівається, що перевізник відреагує на зухвалу поведінку.

Пост лучанки вже набрав понад сотню репостів та гнівних коментарів від користувачів, які обурюються діями з боку водія.

Читати ще: «Сказали: вихідний». Водій луцької маршрутки – про несправедливе звільнення

Волинські Новини звернулися за коментарем до начальника відділу транспорту Луцької міської ради Віктора Главічки. Він підтвердив, що неприємний інцидент трапився на маршруті № 19, а перевізник ФОП Федік Богдан Васильович покарає водія маршрутного таксі.

«Ми переглядали записи з камер відеонагляду, які є в тролейбусах та маршрутках. Такий факт був. При виході з автобуса водій, напевне, недогледів, бо поки його пояснень ще немає. Він закрив двері та мав починати рух від зупинки транспорту. Громадянка звернулася до водія.

Що стосується цього випадку, то визначаємо, що це неуважність водія, бо ж перед тим, як закривати двері, він мав переконатися, чи там немає людей на вході й виході. Напевне, він цього не зробив, тому трапилася така неприємна ситуація.

Щодо військового, то він до водія не звертався. Я спілкувався із заявницею, чи та мала якісь контакти чоловіка, щоби перевізник вибачився, але відомостей про нього немає. Спілкувалися і з перевізником. Після зміни водій надасть йому пояснення. Перевізник попередньо ухвалив рішення щодо позбавлення його премії та відсторонення від маршруту», – роз’яснив ситуацію Віктор Главічка.

Як додав, органи місцевого самоврядування не перебувають у трудових відносинах із водієм, а остаточне покарання для останнього – за перевізником.

Водночас посадовець нагадав на важливості дотримання правил безпеки для водіїв та пасажирів. Правила надання послуг відділ транспорту обговорює та узгоджує на нарадах із перевізниками.

«Пасажирам варто заходити і виходити з громадського транспорту після його повної зупинки. Натомість водіям також дозволяється відкривати двері, коли автобус зупинився. На сьогодні актуально, що першими виходити/виходити з транспорту та займати сидячі місця мають вагітні жінки, люди з інвалідністю, пенсіонери, травмовані особи, зокрема й військові. Прошу пасажирів і водіїв на це зважати», – додав начальник відділу транспорту Луцькради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus