USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку військовий за кермом Volkswagen на смерть збив жінку: суд покарав його умовно

2 Грудня 2023 15:54
Умовне покарання отримав військовослужбовець, який за кермом легковика збив на смерть жінку на вулиці Дубнівський.

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд.

Смертельна ДТП трапилася ввечері 1 грудня минулого року. Її вчинив уродженець Вінниччини Олександр З., який є помічником начальника командного пункту однієї з військових частин у званні «старший лейтенант».

Рухаючись у сторону вулиці Карпенка-Карого на автомобілі Volkswagen Golf, Олександр З. перед нерегульованим пішохідним переходом на вулиці Дубнівський втратив пильність, не зреагував на зміну дорожньої обстановки та збив пішохідку, яка переходила дорогу по переходу зліва направо відносно напрямку руху автомобіля.

Від отриманих травм жінка, на жаль, померла. Дії водія кваліфікували за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого).

Олександр З. підтвердив обставини вчинення смертельної ДТП, визнавши свою вину та розкаявшись у вчиненому.

Дочка загиблої жінки не була свідком ДТП. Вона не наполягала на суворій мірі покарання, пов`язаній з позбавленням волі. А також просила не застосовувати додаткову міру покарання, пов`язану із позбавленням права керувати транспортними засобами.

Врахувавши ці обставини, суд призначив винуватцю смертельної ДТП покарання у виді трьох років позбавлення волі, яке замінив на два роки іспитового терміну.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Єс Показати IP 3 Грудня 2023 09:12
Боже . до чого ми йдемо. !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus