USD 41.10 41.44
  • USD 41.10 41.44
  • EUR 41.20 41.45
  • PLN 10.35 10.50

У Луцьку військовий Третьої штурмової показав моновиставу про життя на передовій

12 Серпня 2024 18:49
Виставу з назвою «Ненароджені для війни» презентували в Луцьку. Її головний і єдиний актор – військовий Третьої штурмової бригади, який до повномасштабної війни працював у театрі і знімався в кіно. Півтори години він переповідав реальні історії з фронту.

Говорив про досить буденні речі, які відбуваються в місцях, де працюють і водночас живуть захисники й захисниці. Про це йдеться в дивіться в сюжеті «12 Каналу».

Військовий Третьої штурмової і заслужений артист України Євген Авдєєнко залишив сцену в перші дні повномасштабної війни. Після боїв на Запорізькому, Бахмутському та Авдіївському напрямках він знову вийшов до глядачів.

У Луцьк артист-військовослужбовець приїхав із прем’єрою документальної вистави «Ненароджені для війни».

«У мене в житті не було моновистав. Були на двох, коли ми грали з партнеркою майже дві години в театрі імені Лесі Українки. А щоб один півтори години на сцені – уперше. Для мене, як для актора, це професійний виклик», – розповів Євген Авдєєнко.

Виставу, за словами Євгена, ставили півтора місяця. Автор і режисер – художній керівник театру «Чорний квадрат» Анатолій Нєйолов. У сюжеті – реальні історії з передової: про те, як живуть, про що думають, переживають, кричать, плачуть, жартують і говорять захисники України на фронті.

«Допомагали побратими й посестри, дістаючи історії, записані на диктофон. Є і художні моменти, бо це все-таки вистава. Десь потрібно було замінити позивний, десь додати драматургії», – пояснив військовий.
Вистава для осіб від 14 років. Там є трохи лайки й чорного гумору. Зі слів актора, постановка спрямована на цивильних, щоб ті розуміли, що на війні теж є життя. Як зазначив, люди у зоні бойових дій також живуть, закохуються, а армія для них стає роботою.

«Військові – це герої для нас, але водночас вони звичайні люди зі своїми переживаннями і своїм життям», – відзначив чоловік.

Крім того, вистава – спосіб відібрати в бригаду новобранців. За словами Євгена, у війську є безліч посад, не на всіх потрібно вбивати ворога.

«В армії потрібні різні люди. І ті, хто ремонтують автомобілі, і ті, хто сидять за комп’ютером», – резюмував Євген Авдєєнко.

Моновиставу «Ненароджені для війни» вже побачили в Житомирі та Рівному. На черзі ще сім міст України. Квиток у Луцьку вартував до 300 гривень. Усі кошти підуть на потреби Третьої штурмової бригади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus