USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.40 10.55

У Луцьку військові безплатно вивчають англійську мову

Сьогодні 13:36
У Луцькій мовній школі безплатно навчають учасників бойових дій та ветеранів війни англійської мови.

Так хочуть допомогти ветеранам повернутися до цивільного життя і знайти роботу, розповіла керівниця навчального закладу Ярослава Семенюк, пише Суспільне.

З її слів, у рамках проєкту цього року на навчання планують набрати 50 людей. Зараз безплатні курси англійської мови відвідує 16 учасників бойових дій.

«Найбільше нас цікавлять військові з ампутаціями, тобто ті люди, яким буде дуже важко працевлаштуватися в Україні, а будуть знати мову, зможуть працювати онлайн», – каже Ярослава Семенюк.
Після закінчення першого рівня військові отримають сертифікат від міністерства освіти й науки України.

Це вже другий проєкт, який організовують у мовній школі, каже Ярослава Семенюк. Перший проєкт реалізували у 2022 році, коли школа дарувала безплатне навчання для випускників, батьки яких загинули на війні. Це було безплатне навчання з української мови та історії. Зі слів Ярослави Семенюк, в цьому році є теж шість договорів і шість випускників луцьких шкіл вивчають безплатно історію України.

Навчання з іноземної мови відбуваються двічі на тиждень за змішаним форматом, каже педагогиня Ірина Цицик. Група складається з чотирьох людей.

«Я завжди роблю записи уроків для того, якщо хтось щось не зрозумів, не почув, хоче повторити, має можливість цю. Також дається домашнє завдання. В мене є велика практика роботи з дорослими, то я вам скажу що в цих групах хочуть вчитися», – говорить педагогиня.
Курси англійської мови відвідує володимирчанин Валерій Костюк. Захищати країну, каже, пішов добровольцем з перших днів повномасштабної війни. Нині проходить реабілітацію після поранень.

«Моя ціль вільніше володіти англійською мовою, тому що я економіст за спеціальністю і це б мені допомагало», – каже учасник бойових дій.
Анастасії Басистій – 26. Вона – наймолодша в групі. У 18 років, розповідає дівчина, підписала контракт з 14-ою окремою механізованою бригадою. На той момент уже служив її тато та брат.

«Про курси дізналася з ветеранського простору «Шлях додому». До цього були певні знання зі школи, але якогось підтвердженого рівня не було, а зараз почала так нормально вчити і зрозуміла, що я взагалі нічого не знала», – каже учасниця бойових дій.
Безплатні курси англійської мови для ветеранів організували за підтримки меценатів зі США, каже Ярослава Семенюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus