USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.45

У Луцьку відкрили виставку в пам’ять про головного літописця історії Волині

8 Серпня 2024 21:27
У Луцьку відкрили меморіальну виставку, присвячену головному літописцю історії Волині. Йдеться про українського краєзнавця, кандидата історичних наук, професора Волинського національного університету імені Лесі Українки Геннадія Бондаренка.

Про це повідомляє «12 Канал».

Серце історика перестало битися торік 4 серпня. Понад 30 років Геннадій Бондаренко очолював Волинську обласну організацію Національної спілки краєзнавців України.

До слова, виставка в області з’явилася раніше, ніж загальнонаціональна. Її розмістили у Волинському краєзнавчому музеї, з яким професор тісно співпрацював усе життя.

Читати ще: У Луцьку відкрили виставку про білоруських військових, які загинули за Україну. Фото

«Волинська обласна організація була однією із перших за кількістю проведених наукових заходів. Геннадій Бондаренко ініціював і фактично реалізував проєкт впровадження курсу волинезнавства в школах, що мав би бути обов’язковим. Розроблено навчально-методичне забезпечення, величезна хрестоматія в понад 2,5 тисячі сторінок», – розповів в. о. Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців Анатолій Шваб.

Меморіальну виставку про Геннадія Бондаренка умовно поділили на два блоки. У першому представили видання, які започаткував і де друкувався краєзнавець. Також показали його монографії та підручники.

Другий блок – особисті речі краєзнавця: нагороди, посвідчення і навіть дисертацію. Нині все це вважається експонатами музейного фонду.

Читати ще: У Волинському краєзнавчому музеї представили виставку світлин з фронту та прифронтової зони

«Відомо, що Геннадій Бондаренко був відмінником освіти. Маємо його знак. Він також був заслуженим працівником народної освіти України. Тут представлені відзнаки, якими нагороджений від церкви в різні часи», – додала вчена секретар Волинського краєзнавчого музею Євгенія Ковальчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus