USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.25 10.50

У Луцьку відкрили соціальний простір для дітей з особливими потребами

1 Червня 2022 21:46
У Луцьку 1 червня урочисто відкрили нове приміщення, в якому діятиме осередок громадської організації «Сходинки в майбутнє».

Це стало можливим завдяки фінансовій допомозі соціально-відповідального бізнесу у співпраці із управлінням соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та ГО «Сходинки в майбутнє», інформують на сайті міськради.

Раніше осередок громадської організації діяв на базі невеликого орендованого приміщення, яке не дозволяло проводити повноцінну роботу – допомоги потребувало близько 80 діток.

На відкриття завітала заступник міського голови Ірина Чебелюк.

«Направду, це унікальна подія для нашої громади. Як не прикро, та маємо аж 1384 дитинки, які потребують особливої уваги. Цією проблематикою вже займаються близько 10 громадських організацій, які разом із батьками та спеціалістами працюють над тим, аби нашим діткам було комфортно, аби вони могли розвиватися і навчатися.

Це особливо трепетно усвідомлювати сьогодні, у Міжнародний день захисту дітей. Ми дякуємо Богу за те, що зараз на нашій території більш-менш спокійно та безпечно. І дякуємо тим людям, які дотичні до сьогоднішньої події, які створили такі умови, працюють і працюватимуть на благо наших діток», – звернулась вона до присутніх.
Оновлене приміщення дозволяє значно збільшити реабілітаційну потужність соціального простору. Будівля має просторі навчальні класи, спортивну залу, ба більше, кухню, обладнану спеціально для того, аби навчити діток правильно харчуватися.

Тут допомагатимуть малечі із нозологіями аутичного спектру, синдромом Дауна, затримкою мовленнєвого розвитку, гіперактивністю та іншими відхиленнями. Про це подбають кваліфіковані психологи, соціальні педагоги, олігофренопедагоги та реабілітологи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus