USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.53

У Луцьку відкрили офіс «Зроблено в Україні»

Сьогодні 19:48
На Волині відкрили перший офіс «Зроблено в Україні» у межах Всеукраїнської економічної платформи, яку ініціював президент Володимир Зеленський. Офіс запрацював на базі Луцького міського центру зайнятості, що розташований за адресою: м. Луцьк, вул. Сергія Тимошенка, 2.

Про це повідомили у Волинській ОДА.

Тут надаватимуть консультації щодо започаткування або розширення бізнесу. Всі охочі можуть отримати інформацію з написання бізнеспланів, оформлення документів для участі в грантових програмах, а також дізнатися про можливості отримання ваучерів на навчання та компенсацій за працевлаштування тощо.

Участь у відкритті офісу взяли заступник голови ОДА Олександр Троханенко, волиняни, які отримали грант від держави на власну справу, представники громадських організацій та медіа.
«У лютому цього року за ініціативи президента України було започатковано всеукраїнську платформу «Зроблено в Україні». На сьогодні в області більш як двадцять підприємств, які долучилися до кампанії з підтримки українських виробників, – сказав Олександр Троханенко. – Дякую усім, хто дотичний до відкриття цього офісу. Хочу, щоб він мав попит та щоб більше його послугами користувалися ветерани й молодь».
Читати ще: Італія просуватиме бренд «Зроблено в Україні» на світових торгових майданчиках

Він також розповів, що у Луцьку відкрили перший офіс з чотирьох, які працюватимуть на Волині. Наступне відкриття планують у Ковелі, далі – у Камінь-Каширському та Володимирі.
«Дякую, що обласна адміністрація активно включається і допомагає реалізовувати президентську ініціативу «Зроблено в Україні». Це платформа з підтримки та розвитку національного виробника, і одним з її елементів є створення офісу, який ми зараз відкриваємо, – зазначила директорка Волинського обласного центру зайнятості Алла Куцин. – Два роки уже функціонує програма підтримки бізнесу в частині надання грантів і мікрогрантів через службу зайнятості у співпраці з Ощадбанком. Консультації щодо надання грантів в основному проводили в онлайн-режимі. Тож був великий заклик від бізнесу у створенні місця, куди можна прийти і безпосередньо отримати інформацію».
Читати ще: Кабмін затвердив зображення торговельної марки «Зроблено в Україні»

В офісі надаватимуть консультації представникам бізнесу та тим, хто тільки планує започаткувати власну справу. Також консультант розповідатиме не лише про можливості загальнодержавних програм, а й обласних, які ініціює місцева влада. Крім того, в центрі планують узагальнити всі програми підтримки від громадських організацій та благодійних фондів, аби максимально розширити бізнес Волині.
«Ми маємо двох навчених фахівців, які консультуватимуть волинян щодо усіх грантових програм, а також тих, що надає служба зайнятості, – розповіла Алла Куцин. – Одне робоче місце буде вільне для самостійної роботи претендентів на отримання грантових коштів, якщо їм буде це необхідно».
Читати ще: Волинські підприємства стали учасниками «Зроблено в Україні»

Також у межах відкриття офісу «Зроблено в Україні» власним досвідом поділилися підприємці області, які отримали схвальну відповідь на одержання гранту.
Загалом упродовж 2022-2024 років надійшло 2174 заявки від волинян на мікрогранти для створення власної справи. Позитивну відповідь отримали 617 проєктів на загальну суму 154,5 млн грн.
Окремим напрямком проєкту «єРобота» стала програма надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їхніх сімей. Вона почала діяти з травня 2023 року. Так, упродовж 2023-2024 років до Волинського обласного центру зайнятості надійшло 86 заявок від учасників бойових дій та дружин ветеранів. Скористалися грантовою програмою наразі 29 осіб, з яких 16 – учасники бойових дій та 12 – дружини ветеранів. Загалом вони отримали більш як 12 млн грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus