USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.32 10.45

У Луцьку відкрили четвертий в Україні кордодром. Фото

10 Січня 2020 14:17
В обласному центрі урочисто відкрили кордодром Луцького центру науково-технічної творчості учнівської молоді для запуску кордових автомобілів у приміщенні, який є лише четвертим в Україні та водночас відкрили чемпіонат міста з автомодельного спорту.

Урочисте відкриття відбулося в Палаці учнівської молоді 10 січня.

Керівник центру науково-технічної творчості учнівської молоді Ігор Данильчук поділився, що в центрі була мрія мати свій кордодром, оскільки тут займається група по автомоделюванні, яка почала показувати дуже хороші результати на всеукраїнських та обласних змаганнях.
«Для того, щоб показувати кращі результати, потрібно було створити власний кордодром. Завдяки працівникам нашого центру та підтримці міської ради нам вдалося це зробити», - зазначив Ігор Данильчук.
Привітала учасників змагань заступниця міського голови Ірина Чебелюк, яка відзначила, що новий мотодром – це досягнення для міста, адже він є лише четвертим в Україні. Вона побажала учасникам успіхів та перемоги.
Відзначимо, що перший запуск моделі на кордодромі здійснив майстер спорту, чемпіон Європи та світ з автомодельного спорту Ігор Сафіяник, а також наймолодший учасник змагань Дмитро Куденко.

До слова, у змаганнях візьмуть участь 10 команд. Цікаво, що моделі автомобілів працюють на електродвигунах, які підключаються до джерела живлення за допомогою спеціальної кордової планки. Відповідно до правил, дитина має запустити модель, яка має набрати відповідну швидкість, а після того, як модель, на думку учасника, набирає максимальну швидкість, відбувається засікання результату. Модель має зробити шість кіл.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus