USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку відкрилася виставка поліграфічних копій гравюр, присвячених життю і творчості Тараса Шевченка

21 Серпня 2023 22:28
З нагоди 32-річниці незалежності України в артгалереї Луцьк стартувала виставка «Поетична інспірація», створена із фондів бібліотеки художньої школи. В експозиції представлені 15 естампів – поліграфічних копій творів графічного мистецтва, що увійшли до альбому «Подвиги Шевченківського життя».

Цей альбом було видано 1964 року з нагоди 150-ліття від дня народження Кобзаря книжковою друкарнею «Жовтень» тиражем усього 100 екземплярів. Один примірник рідкісного зібрання зберігався у Луцькій художній школі. Сьогодні, 21 серпня, частину естампів представлено для показу мешканцям громади, інформують у міськраді.

«Роботи з цього альбому більше ніде не друкувалися. Я підозрюю, що вони взагалі осіли десь у приватних колекціях. Те, що один екземпляр зберігався в архіві нашої школи, – справжня удача. Тому ми вирішили до Дня Незалежності показати ці роботи мешканцям громади», – розповіла директорка Луцької художньої школи Віра Конська.
На виставці експонуються поліграфічні копії творів художників-графіків Федора Глущука, Сергія Гришина, Олександра Данченка, Анатолія Навроцького, Георгія Зубковського. Це роботи у жанрах портрету та пейзажу, а також ілюстрації до творів Тараса Шевченка. Як і належить, естампи мають авторський підпис і дату, проставлену внизу твору.

Усіх, кого цікавить творчість Шевченка, запрошують відвідати виставку в артгалереї «Луцьк». Вона триватиме місяць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus