USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку відбувся форум медичних інновацій

20 Жовтня 2023 19:05
У Луцьку 20 жовтня відбувся перший форум медичних інновацій. Захід провели, аби напрацювати механізми взаємодії влади, науки, бізнесу, громадськості у впровадженні інноваційних рішень в медичній галузі нашої країни.

Про це повідомляють пресслужби Волинської ОВА та Волиньради.

Участь у форумі взяли понад 100 учасників в офлайн- та онлайн-форматах. До зустрічі приєдналися представники Одеської, Івано-Франківської, Рівненської, Сумської, Черкаської областей та майже 20 лікарень Херсонщини. Це головні лікарі різнопрофільних лікарень, реабілітаційних центрів, первинної ланки меддопомоги, освітніх медичних закладів, представники бізнесу, міжнародних донорів – Програми розвитку ООН (ПРООН) та Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», народні депутати і місцева влада.

«Наше завдання – щоб кожен мешканець області отримував якісну медичну допомогу, а найголовніше – безкоштовну. Хочеться, щоб інновації у медицині змогли справді полегшити роботу наших лікарів і допомогти нашим людям у підтримці власного здоров’я, – зауважила заступниця начальника ОВА Мирослава Якимчук. – Впевнена, що за сприяння усіх гілок влади, бізнесу та громадськості розвиватиметься медична галузь не лише області, а й країни».
Форум організували Агенція регіонального розвитку Волині, управління охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації, компанії «Askep.net» та «MISU».
«Агенція регіонального розвитку – дуже молода організація, ми працюємо з початку цього року. Агенція створена для того, аби ефективно впроваджувати регіональну політику. Ми дуже стараємося доводити найкращі технології та проекти на Волинь. Наш пріоритет – економіка, інвестиції та медицина, – зазначила очільниця Агенції регіонального розвитку Волині Валерія Гончаренко. – Ми хочемо, щоб медицина була максимально якісною в області. Тому й організували форум та запросили найкращі інноваційні компанії».

Своїми інноваційними розробками та досвідом їх впровадження у медичній галузі поділилися засновники українських ІТ-компаній «MISU» та «Askep». Очільниця Агенції регіонального розвитку Волині Валерія Гончаренко зазначила, що обидві компанії увійшли до ТОП-50 найкращих стартапів світу.
Отже, «MISU» – це застосунок, який стежить за здоровʼям користувача в режимі 24/7 і може завчасно попереджати про критичний стан людини. Система моніторить й аналізує показники, передає їх лікарю та будує прогноз і персональні рекомендації за такими напрямками: серцеві хвороби, критичні стани, ментальне і сімейне здоров’я.

«Askep» – це медична інформаційна система для автоматизації робочих процесів, має комплексні рішення для різних профілів медзакладів. Користуватися нею можна з різних девайсів без прив’язки до робочого місця. До того ж, система синхронізована із центральними інформаційними базами. Досвідом із застосуванням біоінженерії також поділилися провідні фахівці з США та Нідерландів.

Читати ще: Вперше на Волині провели операцію на серці без розрізу

Учасники форуму напрацюють дорожню карту спільних рішень щодо імплементації цифрових та інноваційних рішень у медичній галузі України.

Учасники заходу обговорили також проблеми й перспективи розвитку інновацій в комунальних медичних закладах Волині.

Також погоджено ініціативу впровадження на Волині пілотного освітнього проєкту із запровадження інновацій.

Крім того, відбулося обговорення щодо можливого створення громадської спілки «Кластер медичних інновацій».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Любі свині Показати IP 20 Жовтня 2023 21:37
На крайній фото «іноватори» вже пообідали і сплять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus