USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.60 42.00
  • PLN 10.55 10.67

У Луцьку відбулася Всеукраїнська конференція політологів

2 Травня 2023 09:38
28–29 квітня на факультеті історії, політології та національної безпеки ВНУ імені Лесі Українки відбулася ХІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Політологічні читання імені професора Богдана Яроша». Захід організувала кафедра політології та публічного управління.

У конференції взяли участь провідні науковці у сфері політології з різних куточків України.

Цікаві доповіді на актуальну тематику, ґрунтовні виступи та плідні дискусії вчених резюмували головні наукові досягнення академічної спільноти, окреслили пріоритети розвитку політичної науки та суспільно-політичного розвитку країни в умовах війни.
Перед початком заходу учасники конференції вшанували хвилиною мовчання полеглих Захисників України та пам’ять Богдана Яроша (1942-2009) – українського політолога, теоретика та практика, багатолітнього науковця, засновника кафедри політології ВНУ імені Лесі Українки.
Із вітальним словом до присутніх звернулися ректор Анатолій Цьось, декан факультету історії, політології та національної безпеки Ярослав Ярош, завідувач кафедри політології та публічного управління Василь Бусленко. Почесними гостями й активними учасниками конференції стали науковці Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника – завідувач кафедри політології Василь Климончук, доцент кафедри політології Михайло Москалюк, доцент кафедри журналістики Ігор Бойчук.
Після урочистого відкриття та пленарного засідання робота продовжилася у форматі круглих столів і секційних засідань із подальшим від’їздом на базу практики табору «Гарт» у селі Світязь. Основними темами виступів стали формування цінностей громадянського суспільства у вищій школі в умовах зовнішніх і внутрішніх загроз українській державності; висвітлення проблем розбудови української державності в сучасному науковому дискурсі; особливості функціонування державних інститутів під час війни на заняттях зі здобувачами вищої освіти.
Учасники заходу отримали сертифікати, а їхні матеріали опубліковано в електронному та друкованому варіантах збірника за результатами конференції.

Марія Розік - cтарший викладач кафедри політології та публічного управління ВНУ ім. Лесі Українки
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus