USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Луцьку – вечір-реквієм до Дня пам’яті та примирення

8 Травня 2018 18:23
Вечором-реквіємом «Скорботний дифірамб героям, щоб примирилися живі» у Луцьку відзначили День пам’яті та примирення.

Захід відбувся 8 травня у Волинському обласному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка.

Вже 4 рік поспіль в цей день відправляються молебні, до безіменних могил та пам’ятників ми покладаємо квіти, в шану людям, які не дожили через війну.

Ще до початку дійства представники влади та небайдужі лучани поклали квіти до пам'ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні - Загинули за Єдність України», що на Театральному майдані, аби вшанувати сучасних борців за волю та незалежність України.
Сам вечір-реквієм безпосередньо розпочався з хвилини мовчання, якою вшанували жертв тоталітарних режимів.

Впродовж вечора лучани насолоджувалися виступами Василя Чепелюка, академічного камерного оркестру «Кантабіле» з художнім керівником Товієм Рівцем, Михайла Лазуки, який виконав пісню «Димить туман».
Окрім того, глядачі затамували подих, коли почули виконання Оксаною Єфіменко поетично-музичної композиції «Над жовто-блакитною нивою, хтось візу відкрив війні». Також впродовж заходу зіграв духовий оркестр Луцького прикордонного загону, а Анна Маковецька заспівала пісню «Поспішайте творити добро». Останнім на сцену вийшов Волинський державний академічний український народний хор, який заспівав пісню «Виростеш ти, сину».
Насамкінець усі присутні заспівали Гімн України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus