USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

У Луцьку в закинутій будівлі відбувся урбан-фестиваль вуличних культур

Сьогодні 16:41
У Луцьку відгримів музичний урбан-фестиваль вуличних культур. В одному місці зібралися безліч яскравих, творчих і креативних молодих людей. Це художники, музиканти, дизайнери, представники спільнот.

Місцем їхнього збору стала закинута будівля на вулиці Трункіна. До фестивалю цей ангар добряче змінили, йдеться в сюжеті «12 Каналу».

«Це приміщення колишнього заводу. Вільна локація, власники якої пішли нам назустріч, захопившись ідеєю дійства. Вони захотіли подивитися, чи вийде в нас, ентузіастів, зробити те, що ми бачимо сьогодні», – розповів організатор Владислав Почебула.

Читати ще: У Луцьку – літературно-мистецький фестиваль «Фронтера». День перший: як це було

Обшарпані бетонні стіни перетворили на витвори мистецтва. Там понад 100 квадратних метрів стріт-арту, стінопису й малярства. Над усім працювали луцькі митці та киянин Сашко, який організував художників.

«Я як куратор відповідав більше за концепцію. Тут є і мої мистецькі роботи, але вони другорядні. Мені було цікаво попрацювати куратором луцьких митців», – поділився Сашко Перебендя.

Читати ще: У Луцьку презентував виставку загадковий колекціонер Перебендя. Фото

Оригінальне графіті представила компанія Cloud castle. Зі слів представниці Анастасії, усі 54 магазини виконано в стилі графіті, кожне – неповторне й унікальне.

«Розголошувати те, хто це малює і як відбувається процес, ми не можемо. Але можна сказати, що виконавець завжди не знає, що вийде в кінці», – додала Анастасія.
Задля результату – купівлі FPV-дронів – компанія зробила фотозону. Це розписаний тубус від стугни, лімітована футболка і трофейна аптечка окупанта – усі речі розіграли.

«Компанія є соціально відповідальною. Ми працюємо над кількома проєктами, серед яких виробництво дронів. Зараз усі збираємо на 10 безпілотників. Щоб краще просувався збір, зробили розіграш за донат у 200 гривень», – наголосила представниця компанії.

Читати ще: Дискусії, читання, теплі зустрічі: як минув другий день «Фронтери» у Луцьку

На тубусі по закінченню розіграшу напишуть ім’я переможця. Триватиме він, доки не назбирають 160 тисяч гривень.

Крім того, на фестивалі працювали барбери. В іншому приміщенні каталися скейтбордисти. Хлопці побудували скейтпарк своїми руками. Такий фестиваль – новинка для сучасного Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus