USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

У Луцьку в військового, який на Opel п’яним протаранив Audi Q7, відібрали права

24 Квітня 2023 07:15
На Волині судили військового, який п’яним вчинив ДТП на проспекті Василя Мойсея у Луцьку, в’їхавши в Audi.

Про це стало відомо з постанови Луцького міськрайонного суду.

23 лютого ввечері водій Opel Astra Олександр Т. не дотримався безпечної дистанції та врізався в Audi Q7, унаслідок чого автівки отримали пошкодження. Як з’ясувалося після ДТП, керманич Opel був п’яним. Драгер показав 1,4 проміле, що в сім разів перевищує норму.

Правопорушник, який є військовослужбовцем, подав до суду письмові пояснення. Він визнав свою вину, зазначив про щире розкаяння та просив суд не позбавляти його права керування транспортними засобами. Водночас військовий посилався на неналежно складену схему місця ДТП.

Суд відзначив, що схему він підписав без зауважень, тобто самостійно підтвердив, що обставини ДТП, які зафіксовано в ній, відповідають дійсності. Зміну його позиції під час розгляду справи суд розцінив як намагання уникнути відповідальності за завдану шкоду іншому авто.

Тому суддя відхилила посилання захисника військового на його щире каяття, оскільки він не визнав своєї вини у ДТП та не вважав, що перебування його у стані алкогольного сп'яніння могло стати причиною зіткнення.

Військовослужбовець також стверджував, що автомобіль є його єдиним джерелом доходу. Однак суд вважав це твердження маніпулятивними, бо військовий отримує грошове забезпечення за несення військової служби, а не за керування автомобілем.

Врахувавши всі обставини справи, суд оштрафував військового на 17 тисяч гривень та на рік залишив без водійського посвідчення.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Радувець Ларіса Показати IP 24 Квітня 2023 09:35
Незрозуміло про компенсацію за розбите авто
Йййо Показати IP 24 Квітня 2023 09:42
Напевно якби він протаранив "Запорожця" чи якогось лаха, то той нещасний відшкодовував би йому повністю ремонт і моральну компенсацію!
лучанин Показати IP 25 Квітня 2023 22:54
за водіння п’яним - потрібно забирати права на на рік, а на 10 років, і штраф має бути не 17 а хоча б 170 тисяч, тоді будуть думати, чи вато сідати за кермо п’яним, а ті кому не дійде, доведеться пересісти на громадській транспорт

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus